2022-05-17 36 浏览
1)金桔蝶豆花薄荷热饮,青桔化痰润喉碟豆花有抗氧化、加入天然蜜糖调配而成。2)碟豆花芒蜜桃冻饮,饮落感觉好清新。3)大虾配红菜头油醋汁,大虾弹牙再沾醋汁,好开胃。苏格兰烟三文鱼配青芥忌廉及法国黑鱼子酱,三文鱼比较味淡配青芥忌廉,味道好夹 ,上面再放入法国黑鱼子酱,食落几种层次。4)香脆的法国蒜蓉包,特别好食😋5)虾球配自家制蛋黄酱香脆虾球可沾自家制蛋黄酱或佢放上嘅柠檬片,我钟意柠檬汁,酸酸的味道有清新感觉。6)香脆鹅肝配焦糖无花果及砵酒汁🤓点解食鹅肝会冇油腻感?将煎香鹅肝加入砵酒变成一个汁,无花果煎香,佢嘅果糖同鹅肝配合,就唔觉油腻,重有香嘅感觉。7)秘制慢烧走地鸡用有机走地鸡配合有机嘅椰菜菠菜,走地鸡好嫩滑,配搭新鲜有机菜,食得健康。8)干邑龙虾浓汤系用大量虾头同壳炒香再焗然后慢慢磨煮而成,干邑调味令到汤更加浓郁,原来咁讲究,唔怪之得咁好饮。9)野菌黑松露酱意大利饭配香煎北海道带子。野菌有抗氧化,意大利饭独特天然淡淡饭香和甜味,配合香煎带子,好正。10)扒和牛牛柳配辣根酱用日本和牛整成牛扒再以慢煮煎香上碟,配搭辣根酱,唔沾酱都一样好食。
1)金桔蝶豆花薄荷热饮,青桔化痰润喉
碟豆花有抗氧化、加入天然蜜糖调配而成。
2)碟豆花芒蜜桃冻饮,饮落感觉好清新。
3)大虾配红菜头油醋汁,大虾弹牙再沾醋汁,好开胃。
4)香脆的法国蒜蓉包,特别好食😋
5)虾球配自家制蛋黄酱
6)香脆鹅肝配焦糖无花果及砵酒汁
🤓点解食鹅肝会冇油腻感?
7)秘制慢烧走地鸡
用有机走地鸡配合有机嘅椰菜菠菜,
走地鸡好嫩滑,配搭新鲜有机菜,食得健康。
8)干邑龙虾浓汤
9)野菌黑松露酱意大利饭配香煎北海道带子。
10)扒和牛牛柳配辣根酱