2022-06-17
2057 浏览
📍#三代目#MFJ北角 #MFJ日本菜人均消费: HKD101早排发现港运城地下新开咗间日本菜三代目,所以今次谂都唔谂就食佢!其实佢一间居酒屋,装潢就唔系入传统日式餐厅,但环境好舒服!餐牌有好多唔同嘅小食同煮食,亦都有好多拉面同丼饭,价钱又唔系太贵!💯豚肉酱油鱼介拌面🍜$92Pork Mixed Noodle 系众多食物当中拣咗豚肉酱油鱼介拌面,真心觉得自己叻!因为真系好好味!佢一共10种食材,有笋,樱花虾,木鱼粉,紫菜,紫洋葱等等,用鱼介酱汁捞均,加埋只生鸡蛋,成个面又香又滑,而且面啲口感好正,真系好有系日本食嘅感觉!💕我觉得食物质素好好,员工都非常有礼貌!其中有一位类似店长嘅,佢真系好细心超级有礼貌!👍 虽然我只系食咗拌面,但不停听到左右两张枱嘅人都话佢哋啲嘢好好食!所以我一定会encore!✅#mfoodjournal #instagfood #foodstagram #hkfoodstagram #foodie #hkfoodie #foodblogger #hkfoodblogger #foodblog #hkfoodblog #japanesefood #japa
📍#三代目
#MFJ北角 #MFJ日本菜
人均消费: HKD101
💯豚肉酱油鱼介拌面🍜$92
Pork Mixed Noodle
#mfoodjournal #instagfood #foodstagram #hkfoodstagram #foodie #hkfoodie #foodblogger #hkfoodblogger #foodblog #hkfoodblog #japanesefood #japanesecuisine #noodles #japanesenoodles #相机食先 #北角美食 #日本菜