个个说深水埗街头巷尾都系小食天堂,但你又知唔知,其实呢度仲有间装潢得好优雅嘅海逸宴会厅,食物又正又有惊喜架!入到去,一眼见到美极煎虎虾拼烧乳鸽嘅套餐,呢个选择真系好正!煎得啱啱好嘅虎虾外皮微脆,够晒弹牙而且香味四溢,好正!至于烧乳鸽就更加唔使讲,皮脆肉嫩,啖啖肉汁满溢而且入口即溶,正到弹啊🍤!再嚟就系传统靓靓嘅文昌鸡,每件鸡肉都好滑好嫩,啲鸡皮薄得嚟透哂光,一啖落去,喷香就系喷香,满足晒我对嘅期望😋!汤水方面,西洋菜炖陈肾汤冇得输,汤头浓而唔腻,喝落去凉心又健康。落嚟篇幅有限,但依家讲紧嘅桂花糕,都一定要提一提!椰汁同桂花嘅组合,清新得黎味道层次丰富,收尾就系咁perfect!咬一口,桂花香气透心凉,真系令人回味无穷🍰。正所谓,大店唔一定只系大气,呢度嘅食物质素同价钱比例,真系做到民之所好。下次再来深水埗,又要留个肚俾海逸宴会厅啦!