2022-09-06
暂时仲未可以安排到去旅行🧳,仲系非常挂住日本🇯🇵嘅美食,如果有一碗丰富嘅刺身丼,兼且够多鱼生种类同够新鲜,就可以暂时满足到心瘾🫶.喺荷里活商场路过丼丼屋见到佢哋出咗个期间限定嘅丼饭「鲍鱼五色贝类丼」,畀佢吸引咗去试试🫶———————————————————————————🇯🇵鲍鱼五色贝类丼💬拣选咗升级做定食,端上枱感觉超丰富,多款时令海鲜食材,除咗主角原只日式矶煮鲍鱼超入味,当然仲有五款刺身,包括帆立贝、北寄贝、马刀贝、小柱贝同埋三文鱼籽,都真系几鲜甜肥美,满满盖著饭面,用料非常十足,啖啖海产鲜味。定食仲有包括炸广岛蚝🦪、大虾🍤同南瓜🎃嘅吉列拼盘,加埋面豉汤、副菜、甜品同果茶🍹,超级满足😋.🇯🇵清酒煮蚬、鸟开手羽先💬原来只要以优惠价就可以加配多款食物,拣咗清酒🍶煮蚬,一样份量十足,$35 可以食到平时嘅正常份量,非常抵食。另外仲试咗鸟开手羽先,香脆又够味,绝对有水准😋
———————————————————————————
🇯🇵鲍鱼五色贝类丼
🇯🇵清酒煮蚬、鸟开手羽先