2016-01-20 688 浏览
迷你芝士年糕配韩式炸饺子成道菜最吸引就系个酱汁 吾似一般韩式年糕酱咁得个辣字 而系酸酸甜甜开胃既酱 再加埋芝士一啲都吾腻 个炸饺子入面有粉丝 猪肉 而伴菜就有洋葱同翠肉瓜 炸得几脆 真心吾错 10分我会比8.5分😍芝士串烧五花腩串烧有五花腩同鸡肉选择 串烧系用铁板上既 啲芝士热辣辣 一拉起串烧啲芝士就拉晒丝 卷起啲芝士放入口 五花腩好脆 芝士上面仲有啲青椒 辣辣地几好味 个人认为芝士同鸡肉应该会夹啲 因为芝士配嫩鸡肉会好味啲 (10分有6.5分)炑八炸鸡最中意就系呢个炑八炸鸡 炸鸡上有布满芝麻同炸鸡酱既年糕串 烟韧得黎又有咬口 炸鸡酱系甜甜酸酸带点微酒味 同年糕饺子个酱一样醒胃 鸡肉好嫩口 (10分有9分)值得一试(Ps.一坐底个店员就话一定要食炸鸡好好味好出名×重覆左两三次)宇治金时雪花冰抹茶味重 雪花冰上有红豆同忌廉 雪花冰好似椰丝咁好有口感好幼细 应该系比椰丝嘅再细啲正 冰入面估吾到仲有细细粒既糯米糍 同埋红豆蓉 食到一半仲会有多一层抹茶粉 吾会咁快食到dry (10分有7分)
迷你芝士年糕配韩式炸饺子

芝士串烧五花腩