2004-10-19 11 浏览
睇杂志介绍Haagen-Dazs新出左Truffles,即雪糕球加朱古力粉,一盒(三角型盒)六个球,好吸引。因为无写明size同价钱,于是同同事打赌,估一盒原价几多钱,最离谱0既请大家食。当然我都系嬴家之一,因为我估佢都系1oz一个球,以Happy 80既价钱作比较,应该都系$50左右。结果,系$49一盒,$78两盒,1oz/球,可即时拣味道。其实佢好细心咁做左张order list,有图话埋俾你听系乜味,因为全部都俾朱古力粉盖住,真系唔知边粒打边粒。可惜,我地外卖系唔可以用个三角型盒,因为无盖,所以只可以用杯杯装俾我地,就真系唔知乜味打乜味啰。讲返个雪糕,Haagen-Dazs 雪糕不嬲都系我至爱,质素唔洗怀疑,今次加埋d朱古力粉,食落又几夹,都好好味,系细粒左少少,唔系好够喉。不过用埋vip咭,计落都唔算好贵,而且一班人有得玩有得食,绝对超值。