2021-02-18
知道呢间野好多人一开就涌过去,可能贪佢采光好、有靓啡、有靓装🥸。可能有啲网媒已经用文青系定打卡系去形容呢间野,是但啦🤣,不过个人系文青,去到边食嘢都系文青。影得靓嘅,去到边度都可以系打卡🤣🤣🤣。.见好多人都特登嚟呢度饮咖啡,今次就只系试咗Lunch😛好似西班牙蛋饼同埋汉堡就最多人嗌。🥩红酒汁牛尾伴法包 ($118):个餐会跟埋牛脷汤同野饮✨,除咗热伯爵茶之外仲有冻嘅接骨木花梳打(不过𠮶日冻到癫就算了XD)。个汤似系比较多菜既罗宋汤🤣冇乜牛味。而正餐跟嘅法包中间会有粒粒果干,不过撕开系偏松软,我会期待佢脆身多啲haha,尤其浸落啲红酒汁𠮶度会更加好食。💜我最欣赏嘅系佢哋嘅牛尾煮得好腍,而且都几入味,但红酒汁整体偏稀水状😢,而且椒同洋葱都切得比较大块兼生😟,搞到有少少似茶餐厅小菜feel(唔好意思我个人系比较mean...)。份量黎讲都OK,大约有六大嚿左右🥰,不过我谂我下次嚟,都系试番咖啡就好啦hahahahaha。•••••••••••••••••••••••食完个样:😬(OK啦)CP值 : 🌝🌕🌗🌚🌚•••••••••••••••••••••••
🥩红酒汁牛尾伴法包 ($118):
•••••••••••••••••••••••
食完个样:😬(OK啦)
CP值 : 🌝🌕🌗🌚🌚
•••••••••••••••••••••••