2016-09-26 1063 浏览
喺菲律宾旅行时食过, 之前喺环球隔离条巷仔无去过 (感觉总系好神秘, 可能间店光线唔够, 令人无意欲入去) , 反而而家开喺干诺道中既大街, 有落地大玻璃, 见到入面真系有香港人食, 有人排队, 仲要LUNCH时唔少人排队买, 先令我放心想入去帮衬下一个餐有两件鸡+薯条+汽水, 盛惠$43, 唔算平, 其实仲贵过家乡鸡。 先试薯条, 好脆, 几好食, 包茄汁甜甜地无酸味, 但个茄汁包装好难开, 两包入面得一包有开口, 最后我只能开一包来用。炸鸡有肉汁, 鸡肉一定比家乡鸡嫩及多汁, 不过入口颇咸, 我自己个人都系钟意食家乡鸡既味多啲, 可能食左咁多年有感情。顺带一提, 入面做野既人动作超慢, 好似唔多愿做咁, 明明前面排队得一个人, 但居然等左成5分钟先到我。