2024-11-02 375 浏览
之前系新加坡都食过超出名嘅天天海南鸡饭,而最出名嘅一定系海南鸡饭,嚟到香港开就梗系要食下。相比起新加坡,香港分店地方较阔落,环境比较舒适👍🏻👍🏻招牌天天无骨海南鸡(中份)海南鸡够滑身,鸡皮薄而滑身,连唔钟意食皮嘅我都忍唔住食左少少,鸡件无骨食落好方便,底下有啲青瓜条用嚟解腻。姜蓉、酸辣汁同黑酱油都系食海南鸡必备嘅酱汁,有清新、酸辣、传统三种调味任匀选择😬😬食海南鸡一要有嘅鸡油饭,饭粒粒粒分明,鸡油已经索晒落啲饭度,唔会太油腻,配埋海南鸡系perfect match👍🏻👍🏻新加坡黑胡椒蟹肉粉丝煲新加坡除左海南鸡饭出名之后,仲有黑胡椒蟹都有好多人慕名而嚟,蟹肉加入黑胡椒粒更加惹味,粉丝索哂黑胡椒蟹同洋葱嘅鲜甜味,十分惹味!!!😋😋😋

招牌天天无骨海南鸡(中份)

新加坡黑胡椒蟹肉粉丝煲