2021-12-28
圣诞三日红假,其中一日入左嘉湖亲戚屋企麻雀耍乐,入去之前去左出名多平野食嘅新北江买埋野食入去一齐食,食饱先开枱。见蛋艺工房店面企理干净,啲野食都系街坊价,就一于试下。蛋艺工房主要做外卖生意,店内只有六个堂食位。蛋艺工房主打食煎蛋同滑蛋,所以饭款大迎份都有蛋喺入面,另外佢地都有pizza同小食供应。我拣左个二人餐($138, 外卖加$4),里面包左两个6吋Pizza、一款饭、双色薯条同两款饮品,另外再加多个炸物拼盘($38,外卖加$1)。夏威夷墨西哥薄饼 - 薄饼直径约6吋,饼底薄而香脆,饼边脆到好似食紧饼干咁,薄饼上面放满菠萝、粟米同番茄,食落甜甜地都唔错。烟三文角墨西哥薄饼 - 饼底同样香脆,薄饼上面放满三文鱼、番茄同芝士。炸双色薯条 - 双色薯条即系普通薯条同番薯薯条,份量都唔少,外卖返到黎都仲有少少脆。酱皇手工叉烧配炒滑蛋饭 - 叉烧虽然唔算太厚切,但食落都几松软,肥瘦适中,下面嘅涌蛋唔会太老太鞋,都唔错。炸物拼盘($38) - 拼盘包左春卷、咖哩角、炸虾、炸鸡保同燕麦紫薯丸各两件,都几丰富。炸物拎到返黎都仲脆,紫薯丸就甜甜地,似甜品多啲。饮品 - 二人餐包嘅野饮可以拣汽水或者哩
蛋艺工房主要做外卖生意,店内只有六个堂食位。 蛋艺工房主打食煎蛋同滑蛋,所以饭款大迎份都有蛋喺入面,另外佢地都有pizza同小食供应。
饮品 - 二人餐包嘅野饮可以拣汽水或者哩两款纯茶,亦可以加钱转樽装奶茶。