2016-11-23
京林屋季节限定新口味超好味赞岐乌冬 ! 不嬲我都好钟意食赞岐乌冬 !!! 天气冻返小小, 食返碗赞岐乌冬, 真系人生一大乐事面质超级烟un, 口感一流 ! 汤底系酱油汤底, 但唔会太咸, 上面2大块日式鱼片, 好弹牙 ! 再加埋天妇罗碎同紫菜碎, so yummy ! so lovely ! 因为始终酱油汤底食食下都会令到我有口渴既感觉, 系呢个时间, 食返一小件side dish 酸白萝卜中和返, 我又可以食多一大啖乌冬啦 <3 朋友食的稻庭面, 我试左一啖, 口感冇赞岐乌冬咁烟un, 比较淋身, 但系2种口感黎的, 都可以一试, 不过我钟意赞岐乌冬多D甜品呢, 今次食左.... 特制林屋抺茶馅蜜, 正 ! 呢个真系推介 ! 本人觉得好食过香港芭菲 ! 因为今面有既ingredients 一样好多, 仲有我好钟意食既抹茶糯米糍 ! 又有寒天/白玉同埋抺茶雪糕 ! 点解我觉得好过芭菲系因为佢系一碗上, 唔系一杯上...我唔洗由头食到底先食到个底既ingredient, 想食咩就食咩, 最好不过 抹茶糯米糍真系好好味 ! 好钟意呢种texture, 烟烟un un 咁! anm
特制林屋抺茶馅蜜, 正 ! 呢个真系推介 ! 本人觉得好食过香港芭菲 ! 因为今面有既ingredients 一样好多, 仲有我好钟意食既抹茶糯米糍 ! 又有寒天/白玉同埋抺茶雪糕 ! 点解我觉得好过芭菲系因为佢系一碗上, 唔系一杯上...我唔洗由头食到底先食到个底既ingredient, 想食咩就食咩, 最好不过 抹茶糯米糍真系好好味 ! 好钟意呢种texture, 烟烟un un 咁! anmitsu就岩岩相反好爽口, 加埋抺茶雪糕一齐食, perfect ~
芭菲ingredients 好丰富,有原粒栗子,香滑嘅栗子蓉,入面仲有水果粒,,令到味道更加fresh,再加上焙茶啫喱和米通粒粒,食落好有口感!