2022-05-12 309 浏览
我发觉Sukiya同麦记一样,不时会推出期间限定新口味,但中伏率好似偏高!而我又总系抱有期望咁一次又一次自荐去做试伏专员。其实见到北海道汤咖喱锅好有兴趣试,但果晚赶住食完饭去睇轩公演唱会,所以试左另一款新品奄列牛丼 M $45,比普通牛丼贵$16,就系多左件用芝士及菜整成既奄列,食得出芝士味以及有少少拉丝,可惜感觉唔到菠菜味道及口感。至于附送包茄汁,我就觉得唔太夹个奄列。虽然个奄列都算滑,但性价比还好。每次食Sukiya我一定会加$5要只温泉蛋,呢个系抵食既Must Eat Item!.另外加$20配炸鸡套餐,三件炸鸡略嫌唔够脆,幸好鸡肉算嫩,饮品唔拣罐装汽水可选特制冰红茶,甜度适中。
奄列牛丼