是咁的,KFC曾经推出过阿华田葡挞,之前食过系好食既,所以见到佢人气回归就买左几只返公司同同事下午茶。点知同事食上瘾,连续几日Lunch都去食KFC,我就顺便试下伏咁啰。① 麻辣口水鸡排桶饭餐 $29桶饭餐一向都几抵食,呢个桶饭有一块炸鸡扒,粟米以及两个酱汁。将甜豉油同口水酱淋落炸鸡上其实无乜违和感,因为食开黄埔间KFC都觉得炸鸡唔够脆,唔够嫩滑偏干身,加左酱汁反而较易入口。加上呢个酱少少辣,都几惹味,捞饭几唔错。② 阿华田脆脆葡挞 $13$58/6个或者买其他食品加$10,价钱好似都无变,贵过普通葡挞,但我觉得呢个阿华田挞正啲。除左面层铺满脆脆,咬落仲有流心阿华田酱!见到我同事每日都食3只就知咩料啦!不过都有另一个同事钟意原味葡挞。③ Fing Fing薯条 $5呢个快闪价已经无左,其实推出薯条之后就无左薯格,人地出左咁多年Shake Shake薯条,口味又多,呢款卡真粉又几好味,微辣带香,几似热浪薯片,而薯条偏粗身,口感唔错。.不过我成日觉得KFC食物质素好睇分店,公司附近呢间真系麻麻,之前食过早餐连松饼都唔够松软,炸鸡就真系次次都伏咁济。
麻辣口水鸡排桶饭餐

① 麻辣口水鸡排桶饭餐 $29