2019-05-25 49 浏览
最近麦当劳买广告卖得好行,就系𠮶个奶盖饮品,仲要出埋两粒巨星,宣传落足本,味道如何呢?大家都知麦当劳app有一个试饮优惠券,我就去咗换一杯四季春奶盖嚟饮。做紧优惠真系特别多人排队,足足排咗10几分钟先至到我落单,我问店员有冇少甜小冰,佢话有得小冰。收到杯嘢饮,呢一杯原价$25嘅奶盖四季春茶比出边街一般卖奶盖茶铺头嘅size细,奶盖同茶层次分明,明显一层白色奶盖一层淡黄色茶。奶盖上面店员仲落左少少茶叶碎作为装饰。味道:首先第一口就系奶盖,咸,油,小小奶味,小小芝士味,浓稠程度为杰。到下面四季春茶,有茶香味,不过冇茶嘅苦味或者甘味。成杯野嘅评价:极低分,奶盖杰挞挞冇奶味得个咸字,茶冇茶味,最奇怪系𠮶啲沈左响面嘅茶叶碎,望落去系靓但系食落去系苦到最近新出嘅虾堡,我买咗就咁滋味虾堡嚟食,冇菠萝冇double𠮶只。虾堡嘅材料有两块面包皮, 五块梅揼揼嘅菜叶,一pat唔知咩酱,同埋一块虾饼。虾堡最重要嘅当然系块虾饼,咬开虾饼入边系见到有虾,但系每一只虾都好细只,又唔弹牙,𠮶几块梅嘅菜仲爽口过块虾饼,,虾冇虾味,基本上就咁斋食买虾饼系食唔出有啲咩味,成个包就系靠𠮶pat唔知咩酱嘅味。如果玩蒙眼测试,

到下面四季春茶,有茶香味,不过冇茶嘅苦味或者甘味。

虾堡嘅材料有两块面包皮, 五块梅揼揼嘅菜叶,一pat唔知咩酱,同埋一块虾饼。虾堡最重要嘅当然系块虾饼,咬开虾饼入边系见到有虾,但系每一只虾都好细只,又唔弹牙,𠮶几块梅嘅菜仲爽口过块虾饼,,虾冇虾味,基本上就咁斋食买虾饼系食唔出有啲咩味,成个包就系靠𠮶pat唔知咩酱嘅味。如果玩蒙眼测试,根本唔知食紧啲乜。

个包就咁买要收$25 ,跟餐嘅要$35。唔平仲咁既质素真系你食埋我𠮶份。

差,差到连相都冇影!