2020-05-23 33 浏览
妈咪落柯打叫我买D曲奇招呼下佢D朋友,本身谂住买平时食开果D,点知呢日行铜锣湾见到呢间饼店,见个包装又靓又得体,D味道劲港式,仲系独立包装,超方便!店员仲介绍店内曲奇系不含防腐剂,于是买左一盒杂锦口味同香辣虾米试下!一盒杂锦口味有8款曲奇,唔驶心大心细唔知拣边款好!8种口味包括XO酱、香辣虾米、七味粉、葱油鸡、红枣、杏脯迷迭香、提子花旗参同陈皮子姜曲奇!除左红枣曲奇之外我都未试过呢D口味既曲奇~咁多款口味入面最惹味之选系XO酱同香辣虾米,所以我买多左一盒自己自私食~香辣虾米比XO酱多一份辣劲,有虾饼既香味又有辣既味道,又香又惹味! XO酱曲奇就有浓浓既XO酱味。最特别既口味我觉得系葱油鸡味!边个会估到葱油鸡味可以做曲奇~呢个真系超港式!一打开包装好似成碟葱油鸡饭系面前咁,超特别,重口味同贪新鲜者必选~而七味粉曲奇少少辣少少咸,都几有趣。除左重口味之选仲有D养生之选,红枣曲奇、杏脯迷迭香、提子花旗参、陈皮子姜曲奇都系我认为既养生系列! 呢几款曲奇共通之处系大家都好有咬口,因为有干果或者子姜系饼入面,最特别既我会投提子花旗参一票,因为一打开个包装真系成阵花旗参味,感觉系你知自己食紧曲奇但成

除左重口味之选仲有D养生之选,红枣曲奇、杏脯迷迭香、提子花旗参、陈皮子姜曲奇都系我认为既养生系列! 呢几款曲奇共通之处系大家都好有咬口,因为有干果或者子姜系饼入面,最特别既我会投提子花旗参一票,因为一打开个包装真系成阵花旗参味,感觉系你知自己食紧曲奇但成个口腔充满花旗参味,好似真系饮紧花旗参咁,扭转我一向觉得曲奇净系邪恶呢个概念,原来都可以健康养生又好味!

外卖自取