有幸为此店食评开斋?前阵子舖天盖地式的宣传,看到如此浪漫的环境,遇上为苦恼去那儿庆祝周年纪念的我们准时在公开订坐的第一天9点便抢订座~但晚餐也是抢不到~不过下午茶也不错****注意这里是不设Walk-in~需网上订坐并先付全数****想要独立拥有一个Igloo,记得要选对啊~Private Rooftop Igloo High Tea (Dome) × 2 = $598 X 2  + 10% Service Charge盛惠HK$1,293.60Book完佢会有封Email跟进, 确认你Booking之余仲会”懒”贴心的问你今次用餐目的,有无咩对食物的特别要求~我讲左声话系庆祝周年纪念,想问问有无D咩特别既安排?然后第二日系有人覆,不过佢话俾佢谂吓~(然后当然无左下文)好,餐前服务是如此,入正题据说是第一天开始公开有下午茶时间,早几天都只提供晚餐~一上到去已有其他客人到了,有好多工作人员在忙,终于有位职员接待我们,确认后就带我们到了其中一个"冰屋”今日万里无云,真后悔忘了带太阳眼镜上来!纵使有一个冷风机,但坐在冰屋一阵子都快溶了!职员都连忙拿走毛毛坐垫,然后都有贴心地问要唔要饮D咩先?
有幸为此店食评开斋?
准时在公开订坐的第一天9点便抢订座~
但晚餐也是抢不到~不过下午茶也不错
想要独立拥有一个Igloo,记得要选对啊~

盛惠HK$1,293.60

我讲左声话系庆祝周年纪念,想问问有无D咩特别既安排?
然后第二日系有人覆,不过佢话俾佢谂吓~(然后当然无左下文)

好,餐前服务是如此,入正题

据说是第一天开始公开有下午茶时间,早几天都只提供晚餐~
今日万里无云,真后悔忘了带太阳眼镜上来!
晒到快中暑的我们问Tea Set有包什么饮品吗!?
佢话唔知,要问问。。。话不如拿水给我们先?(但杯水到走都无出现过)
Tea Set好快送到,不过有别于一般食开既,每款唔系2件既。。。
有2个圣诞曲奇,插在花盘,舖上Oreo碎,是扮花盆甜品吧?
错!!!错!!!错!!!
Oreo下竟然系发泡胶,差D食左入口!
真心想要投诉!其实唔预人食个泥,唔好用Oreo碎做装饰啦,小朋友真系会食入口架啰!

另外,Tea Set只包3款茶:茶壶见唔到都算,但茶包都见唔到一个? KFC叫杯绿茶都有跟个茶包啦下话?

其实晒到个人无心机,只系想尽快相机食先完再影吓相就走
Tea Set 上面既野,影完相都溶得8899
因为溶晒,我唔知点评
我话佢难食可能有D唔公平~
我虽然无食晒,但我肯肯定食晒我都系会唔够饱

全程水都无一杯,纸巾都无一张

呢个价钱,呢个服务,呢个环境,呢个食物
我会拣返去酒店,而且呢个价钱,系可以食2次~
最后奉劝一句:各位食Tea Set既记得做好防晒准备!
题外话/补充资料: 呢度有3小时免费代客泊车,驾车人士要注意,一定要代客泊车! 泊入the pulse 个停车场系无免费泊车的 而我出发前系有打过好多次电话想问呢样野,但一直都系无人听~ 我Email问过,都系无人覆! 有D收左你钱就走左佬既感觉
2017-12-06
庆祝纪念