2016-12-23
今天为爸爸提早庆祝生日饭,所以拣左呢间餐厅锯扒。所谓新尝试,系因为未试过系杂货店(杂货店内就是餐厅)拣块靓扒再交比厨师烹调,呢个做法我觉得几新鲜同特别,亦都与店员更有互动令厨师更明白每位客人口味。小弟对牛既认识麻麻地, 店员好耐心地讲解每款牛肉质同口感,那款是适合亚洲人口味,值得一赞!店内环境很整洁气氛很好,特别是洗手间还有阵阵花香及非常清洁,整体食物几好食,有下次! Mushroom Soup用料新鲜,非常浓郁及creamy (呢个汤份量2个人share都ok)Grain Bone-in Ribeye + Toulouse & Merguez sausages另外: sidedish配左薯蓉,炒杂菜&沙律肉质不错, 配埋酱汁味道更美味不过下次会试返一人一块扒, 今次系4个share, 但份量都够既原本拣完呢块谂住食完再整多件WAGYU,但店员话一般都够食,再叫会太饱同腻,果然真系无位再食WAGYU了仲有叫另一道菜系DIPS来,不过忘了拍,我就觉麻麻地,系个酱几好食。
Mushroom Soup
Mushroom soup
另外: sidedish配左薯蓉,炒杂菜&沙律
肉质不错, 配埋酱汁味道更美味
Grain Bone-in Ribeye + Toulouse & Merguez Sausages