2019-02-22
挑选尖沙咀日式餐厅,食物质素同环境都要上乘的话,呢间餐厅都系唔错嘅选择。服务非常有礼,餐厅坐位宽阔,而餐牌选择亦够多,我地分别挑选一个定食品尝。而正餐之前,先有带子刺身沙津,带子份量够多、亦够厚身,浓郁鲜味配以微咸嘅蟹籽,口感层次非常丰富,加上清新嘅沙津菜,喺餐前进食可以帮助调整胃口同味蕾。定食跟餐嘅刺身三点,卖相已经够晒吸引,厚切三文鱼腩入口鱼油味道非常香浓,而大虾质素新鲜非常,鲜膏满满,钟意食刺身嘅朋友一定非常满足。而食任何炸物之前,都有新鲜芝麻提供,即场磨碎、散发无比香气。定食一人前有吉列猪扒、带子、蚝、大虾,款款炸物都新鲜即炸,上枱时香喷喷。吉列带子份量丰厚,肉身白晰有弹性、蚝只亦鲜味浓郁,炸到仅仅熟,质感最好。滑蛋吉列猪扒饭,呢度最有名嘅炸猪扒当然留系呢度介绍。猪扒厚身就当然啦,炸浆薄薄所以炸得香脆之余,仲有脆身口感。而猪扒肉味丰富,选料绝对上乘。加上滑蛋嘅点缀,即使食多几件,都唔会感觉到油腻。最后以呢两道甜品作结,荔枝雪葩配白酒啫喱、樱花雪糕伴菓子卖相极为精致,甚有日式风情。前者味道清新,白酒啫喱带有微微酒香味,感觉非常特别; 而樱花雪糕甜味适中,加上花香嘅味道,相当好多女
服务非常有礼,餐厅坐位宽阔,而餐牌选择亦够多,我地分别挑选一个定食品尝。而正餐之前,先有带子 刺身沙津,带子份量够多、亦够厚身,浓郁鲜味配以微咸嘅蟹籽,口感层次非常丰富,加上清新嘅沙津菜,喺餐前进食可以帮助调整胃口同味蕾。
定食跟餐嘅 刺身三点,卖相已经够晒吸引,厚切三文鱼腩入口鱼油味道非常香浓,而大虾质素新鲜非常,鲜膏满满,钟意食刺身嘅朋友一定非常满足。
最后以呢两道 甜品作结,荔枝雪葩配白酒啫喱、樱花雪糕伴菓子卖相极为精致,甚有日式风情。前者味道清新,白酒啫喱带有微微酒香味,感觉非常特别; 而樱花雪糕甜味适中,加上花香嘅味道,相当好多女仔都会中意。