2022-01-28 317 浏览
临近新年食团年饭但又唔想自己煮,咁岩见到PizzaExpress最近出咗新年精选套餐,所以就去叫咗个四人套餐外卖拎返屋企食。烤蜜桃油封鸭腿油封鸭腿大大只好吸睛,而且腌得又好食,红酒油醋汁同烤蜜桃、牛油果、红洋葱、合桃、沙律菜等等味道好match,酸酸甜甜,清新开胃。南瓜花西班牙肠桂花薄饼听到个名都觉得好特别,食落更加有惊喜! Pizza上面放咗南瓜花,而南瓜花入面酿咗南瓜蓉,甜甜地几好味。忌廉XO酱虾肉粗管通粉呢个fusion菜系XO 酱配芹菜的粗管通粉,加埋虾肉、少许忌廉、红洋葱、青辣椒一齐炒,令到每条粗管通粉都好够味,虾肉亦都好爽口弹牙。意式青口海鲜汤蕃茄海鲜酱味道浓郁,而且有好多青口,只只都胀卜卜,仲有少少蒜蓉和新鲜罗勒嘅味道,配埋芝士脆包蘸汤食好正!烤焗鸡翼小朋友至爱小食,鸡翼唔油腻,仲可以蘸蜜糖芥末酱一齐食。焗面包球配朱古力榛子酱平时堂食都成日散叫,好钟意佢个焗面包球烟烟韧韧,蘸埋Nutella一齐食即刻变甜品。

烤蜜桃油封鸭腿

南瓜花西班牙肠桂花薄饼

忌廉XO酱虾肉粗管通粉

意式青口海鲜汤

烤焗鸡翼
小朋友至爱小食,鸡翼唔油腻,仲可以蘸蜜糖芥末酱一齐食。

焗面包球配朱古力榛子酱
外卖自取