2024-01-02
嚟到Pizza Express食飯,環境悠閒,充滿歡聲笑語嘅氣氛。今次我哋點咗幾款人氣菜式,每一款都係色香味俱全,真係食得一啲都唔膩口!先講講羊奶芝士蔬菜沙律啦,啲羊奶芝士好creamy,淋上蜜糖紅酒醋嗰陣,真係即刻悶陣清新香甜,烤洋薊同埋燈籠椒等蔬菜又爽口,搭配得宜,分分鐘話得上係「開胃得嚟又唔沉」。同桌嘅主廚精選沙律啲料就更加豐富,雞肉火腿搭配兩款芝士,食落得嚟輕盈嘅感覺,「過癮!」。入正菜,芝士菠菜麵卷其實都幾正,rich嘅Ricotta同菠菜嘅組合令人吃嘅時候有個滿足感,食到嘅時候頭先嗰陣芝士同蕃茄醬嘅香味夾滿,但係又不會膩口,簡直係vegetarian嘅福音。最後嘅香辣煙肉蕃茄薄餅,就真係「薄餅控」嘅最愛。啲薄餅底夠薄夠脆,滿滿嘅煙肉同香料味「撲鼻」,邊食邊望住啲煙肉脆脆角角,咬落去真係解憂!食完整餐,真係心滿意足,個腹都唔覺得自己係「食過界」,驚喜連連!下次再有機會,仲要再嚟試下其他口味🤤!