2021-01-10 117 浏览
最近都好少出街食饭喇,上星期衬人少少,去咗观塘食个brunch,我同家姐见到呢个Taparoom,之前都食过港岛𠮶间觉得唔错所以就再食喇😚🍆 西班牙火腿及蜜糖茄子卷 ($58)店员话呢个茄子卷系比较signature嘅,用蜜糖茄子同西班牙火腿包住啲时菜食,咸咸甜甜几开胃又够fresh😋 🐠 薄切炙烧吞拿鱼腩 ($88)家姐拣咗呢个吞拿鱼腩我上次都有食过,吞拿鱼腩好肥美😚食得出吞拿鱼嘅新鲜,加上炙烧嘅边边再沾咗啲白芝麻, 口感层次又多一层🥳🍳 西班牙薯仔蛋饼 ($78)呢个薯仔蛋饼好特别,佢系用一块奄列包住啲薯仔,薯仔质感有啲蓉但食落又几有咬口,蛋饼有啲流心,好邪恶好正😙🦪 西班牙肉肠及烤车厘茄炒青口 ($88)青口份量都几多!配埋辣肉肠加烤车厘茄酱好衬,都好开胃😚🥩 烤煎US prime肉眼牛扒 配粉红胡椒忌廉汁伴薄煎薯饼 ($218)呢个肉眼扒我拣咗medium rare,入口即融好鬼正,而且仲好大块😝 我觉得唔洗配咁多酱都好好食喇,加埋粉红胡椒忌廉酱就更香口,胡椒味突出,又更creamy🥰

🍆 西班牙火腿及蜜糖茄子卷 ($58)

🐠 薄切炙烧吞拿鱼腩 ($88)

🍳 西班牙薯仔蛋饼 ($78)

🦪 西班牙肉肠及烤车厘茄炒青口 ($88)
青口份量都几多!配埋辣肉肠加烤车厘茄酱好衬,都好开胃😚

• 西班牙薯仔蛋饼