2019-02-12 83 浏览
星期日冇野做,同屋企人落一落街食个lunch,石门其实冇乜得简,就简左间西餐厅食,但居然出乎意料地正㖞!一嚟到我地就叫左4个lunch set,其实佢选择都几多,价钱又合理,西餐嚟讲真系算性价比高啦。Lunch set 会有餐汤/沙律+主食+饮料。叫左个香浓鲜茄大虾意粉,其实我唔食得辣,但佢只系少少地,又唔太过,所以其实都几香口,几特别,蕃茄味都好浓郁,唔错!牛油果烟三文鱼沙律好开胃,清新又爽口,我最中意食啲咁新鲜嘅蔬果,做前菜好适合。呢个黑松露卡邦尼意粉,我略嫌佢有少少咸,但其实整体来讲都落足料,味道好香黑松露,闻到都醒神。呢个安格斯肉眼(10安士)我地叫左七成熟,好中意啲见到血水既牛,感觉好新鲜。佢仲切到好厚,食落口感好丰富!虽然望落好多血水,但系熟嫁,唔会太生食唔落口。野饮方面,本来想试下佢既手工啤,但系我食个日未有人整,所以无得试,不过唔紧要啦,要比多次个机会我黎试。我地分别叫洋甘菊花茶,不过佢无壶,有少少失望。仲有Hot cappuccino, Iced Latte。
星期日冇野做,同屋企人落一落街食个lunch,
石门其实冇乜得简,就简左间西餐厅食,但居然出乎意料地正㖞!

一嚟到我地就叫左4个lunch set,
其实佢选择都几多,价钱又合理,西餐嚟讲真系算性价比高啦。

Lunch set 会有餐汤/沙律+主食+饮料。
南瓜汤

叫左个香浓鲜茄大虾意粉
香浓鲜茄大虾意粉

牛油果烟三文鱼沙律

黑松露卡邦尼意粉

安格斯肉眼(10安士)配薯菜

Cappuccino
Iced Latte。
2019-02-10
午餐