2014-05-28 1195 浏览
今日去完演艺帮朋友影完相揾饭食本身想去amici点知执左,咁就行去食al dente啦,稳阵之选行到一半见到间新既餐厅,入边都唔少人,去试试啦睇睇个Menu,又唔算好贵㖞两个人就叫左一人一个餐包左一沙律一汤一主菜一甜品一饮品鸭胸沙律一黎到有D无奈,因为其实已经叫左个鸭胸D菜算新鲜,配Oliver oil and Vingear,鸭胸唔怕冻,几好南瓜虾肉汤个汤认真普通,南瓜同虾味都唔够,好粉煎海鲈配薯蓉海鲈俾预期中好味,唔怕有雪味,煎得岩岩好唔怕太干个皮够脆,咸度又适中有惊喜鸭胸配薯蓉又唔系失望,只不过如果同沙律撞左系咪要提下个客,我又唔系好钟意食鸭胸主菜件头大D厚身D,味道都系一样,无乜特别木糠布丁送既甜品,系布丁上面铺左木糠,想像中差D,不过不失苹果金宝苹果金宝加10蚊,制作需时,可惜D Crumble都系唔够脆,如果D苹果可以再甜D会好味DJasmine Tea晚上唔想饮咖啡,叫左杯茶,几好既系唔洗加钱整体黎讲不过不失,价钱相宜系同区黎讲唔算好贵,环境都几好,唔会好迫晚上黎食下饭倾下计都几唔错再有机会会试下D扒睇下佢地煮扒既功力啦!!
今日去完演艺帮朋友影完相揾饭食
行到一半见到间新既餐厅,入边都唔少人,去试试啦

睇睇个Menu,又唔算好贵㖞
两个人就叫左一人一个餐
包左一沙律一汤一主菜一甜品一饮品

鸭胸沙律
鸭胸沙律
一黎到有D无奈,因为其实已经叫左个鸭胸

南瓜虾肉汤
南瓜虾肉汤
个汤认真普通,南瓜同虾味都唔够,好粉

煎海鲈配薯蓉
煎海鲈配薯蓉
有惊喜

鸭胸配薯蓉
鸭胸配薯蓉
主菜件头大D厚身D,味道都系一样,无乜特别

木糠布丁
木糠布丁
送既甜品,系布丁上面铺左木糠,想像中差D,不过不失

苹果金宝
苹果金宝

Jasmine Tea
Jasmine Tea
晚上唔想饮咖啡,叫左杯茶,几好既系唔洗加钱

晚上黎食下饭倾下计都几唔错
再有机会会试下D扒睇下佢地煮扒既功力啦!!
2014-05-27
  • 煎海鲈