2024-02-23
第一次嚟到Airside就系为咗去食凑凑火锅🍲,每次食凑凑都会发现有新menu🤩,今次都唔例外,居然有个新汤底系用牛油果🥑,咁特别梗系要试下!! Airside呢间分店空间感好大,仲有靓靓落地玻璃窗边位添~ 食食下店员会送上甜品🍮,仲有自助吧($19/位)俾你自选酱料同夹小食,想讲佢个凉拌鱼皮好好食😋,辣辣地好爽口~·♡ 青花椒牛油果锅(鸳鸯锅) HKD$138青花椒🫑 x 牛油果🥑 真系好新奇嘅配搭!! 青花椒味道好突出,佢𠮶种辣🌶️第一下入口唔会即刻出,系慢慢慢慢渗出嚟𠮶种😆,食下食下就会觉得都几麻几辣下。·♡ 清凉椰子鸡锅(鸳鸯锅) HKD$138椰子水🥥汤头望落好清晰,味道十分鲜甜,日本鸡肉🐓肉质鲜嫩,并加入椰肉、柠檬叶、珍珠马蹄等,成个感觉好清新🍃。·♡ 澳洲M8和牛后腿盖肉 HKD$198M8和牛雪花纹理劲靓😍,轻轻渌佢几渌已经牛味好浓好突出👍🏻,打直放喺木托上,咁样摆盘更有打卡感。·♡ 鸡纵菌 HKD$38一条条菌切到好似一支小铅笔✏️咁,好可爱。第一次食鸡纵菌,估唔到又系爽脆。·♡ 乌鸡肉卷 HKD$88平时都几少见有得食,薄薄一片口感爽嫩😚,亦几有咬口。·♡ 墨
♡ 青花椒牛油果锅(鸳鸯锅) HKD$138
♡ 清凉椰子鸡锅(鸳鸯锅) HKD$138
♡ 澳洲M8和牛后腿盖肉 HKD$198
M8和牛雪花纹理劲靓😍,轻轻渌佢几渌已经牛味好浓好突出👍🏻, 打直放喺木托上,咁样摆盘更有打卡感。
♡ 鸡纵菌 HKD$38
♡ 乌鸡肉卷 HKD$88
平时都几少见有得食,薄薄一片口感爽嫩😚,亦几有咬口。
♡ 墨鱼仔 HKD$58
大大粒胀卜卜🤗,渌熟后都唔会缩到好细,咬落爽口弹牙🤤。
♡ 飞鱼籽墨鱼滑 HKD$68
次次嚟都系必点,飞鱼籽粒粒分明,令墨鱼滑口感更爽口。
♡ 芝脆阿华田大红袍 HKD$35
阿华田味道好浓郁,仲喺面头加咗芝士奶盖🧀,啜啜下仲食到粒粒脆脆,其实都几邪恶😈~
♡ 大红袍奶茶 HKD$29
大红袍茶味好突出😋,唔苦涩反而有啲清澈,加入奶茶亦唔会好甜👍🏻。
📍凑凑‧甄选
九龙城启德协调道2号AIRSIDE 6楼L603号舖