2022-07-26
之前都食过𝟸次𝙲𝚘𝚏𝚏𝚎𝚎𝚕𝚒𝚗喺西营盘嘅总店 继跑马地分店后最新喺湾仔开咗副线@𝚌𝚘𝚏𝚏𝚎𝚎𝚕𝚒𝚗_𝚎𝚜𝚙𝚛𝚎𝚜𝚜𝚘 新店仲卖埋意粉🍝,连三文治款式都多咗🥪 星期𝟼特登去食个𝚋𝚛𝚞𝚗𝚌𝚑试一试 .📍𝚂𝚑𝚛𝚒𝚖𝚙 𝙿𝚊𝚜𝚝𝚊 ($𝟾𝟾) 鲜虾烟肉宽扁面意粉 粉选择有𝟹款,肉酱/虾/鸭肉 今次点咗忌廉虾,扁意粉份量正常,唔会太腍 有𝟺只虾、烟肉🥓同青豆做配料🦐,虾肉爽口 酱汁𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖𝚢重奶香,不过调味真系太淡🥹 整体味道需要改善下 意粉包一杯饮品真系好抵🫶🏻我哋加$𝟻转做焙茶 𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎🍵.📍𝚁𝚒𝚟𝚊($𝟾𝟸) 𝙹𝚊𝚖𝚋𝚘𝚗, 𝙻𝚒𝚟𝚎𝚛 𝙿𝚊𝚝𝚎̀, 𝙱𝚛𝚒𝚎 呢度嘅三文治配都充满意式风味🥪🇮🇹𝙿𝚊𝚗𝚒𝚗𝚒烘得非常香脆中间夹咗火腿、鸡肝酱同芝士 味道带咸香好惹味!𝙱𝚛𝚒𝚎 𝚌𝚑𝚎𝚎𝚜𝚎 世一🧀 .📍𝙾𝚛𝚒𝚐𝚒𝚗𝚊𝚕 𝙱𝚞𝚛𝚗𝚝 𝙲𝚑𝚎𝚎𝚜𝚎𝚌𝚊𝚔𝚎($𝟺𝟻) 当日卖晒抹茶味,但原来原味一样咁好食🍰质感细滑到呈𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖状,入口有即溶嘅感觉🤤 钟意食甜品嘅可以一试✌🏻 .📍𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝚂𝚝𝚛𝚊𝚠𝚋𝚎𝚛𝚛𝚢 𝙲𝚘𝚘𝚔𝚒𝚎𝚜($𝟸𝟾) 抹茶曲奇上加咗啲士多啤梨干🍓 曲奇厚身,口感香脆
之前都食过𝟸次𝙲𝚘𝚏𝚏𝚎𝚎𝚕𝚒𝚗喺西营盘嘅总店
新店仲卖埋意粉🍝,连三文治款式都多咗🥪
星期𝟼特登去食个𝚋𝚛𝚞𝚗𝚌𝚑试一试
📍𝚂𝚑𝚛𝚒𝚖𝚙 𝙿𝚊𝚜𝚝𝚊 ($𝟾𝟾) 鲜虾烟肉宽扁面意粉
粉选择有𝟹款,肉酱/虾/鸭肉
今次点咗忌廉虾,扁意粉份量正常,唔会太腍
有𝟺只虾、烟肉🥓同青豆做配料🦐,虾肉爽口
酱汁𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖𝚢重奶香,不过调味真系太淡🥹
整体味道需要改善下
意粉包一杯饮品真系好抵🫶🏻我哋加$𝟻转做焙茶 𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎🍵
呢度嘅三文治配都充满意式风味🥪🇮🇹
𝙿𝚊𝚗𝚒𝚗𝚒烘得非常香脆中间夹咗火腿、鸡肝酱同芝士
味道带咸香好惹味!𝙱𝚛𝚒𝚎 𝚌𝚑𝚎𝚎𝚜𝚎 世一🧀
当日卖晒抹茶味,但原来原味一样咁好食🍰
质感细滑到呈𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖状,入口有即溶嘅感觉🤤
钟意食甜品嘅可以一试✌🏻
抹茶曲奇上加咗啲士多啤梨干🍓
曲奇厚身,口感香脆🍪 有浓郁嘅抹茶回甘🍃
但士多啤梨干存在感太低🥲
📍𝙷𝚘𝚓𝚒𝚌𝚑𝚊 𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎焙茶拿铁(跟餐+$𝟻)
焙茶味浓郁☕️🍂,口感细滑,唔错!
📍𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝙻𝚊𝚝𝚝𝚎 抹茶拿铁
抹茶回甘味强🍵🌱,仲拉咗只草泥马出嚟,好搞笑😆
食完都系觉得佢嘅三文治出色啲!意粉实在太淡
去到记得食𝙿𝚊𝚗𝚒𝚗𝚒同蛋糕呀🧁🤘🏻!