2011-04-25 14 浏览
是夜途经呢度, 见有新舖开, 系门口睇睇个牌, 有面食, 又有饺子同串烧, , 啱我呢D心大心细既人, 就入去试一试面食可以拣捞面或者汤面, 饺子除左有大路既白菜猪, 仲有几款另类既串烧炸物种类都有数款, 价钱都OK最后拣左虾籽腰花捞同白菜猪肉, 鸡软骨饺双并服务员上菜时漏左腰花, 好彩另一个帮我落单既服务员见到, 即时加返跟上既汤唔系其他舖头用开既上汤, 而系东洋味既猪骨汤汤味道尚可, 适中, 味精唔轳太多说回捞面, 以镬仔上, 有趣, 但镬仔底部唔平, 食时用围郁, 有D唔方便虾籽份量足够, 味道虽唔及刘森记既浓, 但还可面质亦算弹牙, 沥得干身腰花其实系鸡肾, 似乎用左甜豉油同酒调味, 几好饺子, 食法任君选择, 可拣放汤/煎/炸, 或做红油抄手, 今次就试煎既估计系即煎, 唔算太油腻鸡软骨饺馅用上红萝卜同木耳, 食落清甜又不失爽脆白菜猪肉饺, 馅料比例适中, 食落似酒楼既菜苗饺, 但比酒楼既清新.

串烧炸物种类都有数款, 价钱都OK

最后拣左虾籽腰花捞同白菜猪肉, 鸡软骨饺双并
虾籽腰花捞
跟上既汤唔系其他舖头用开既上汤, 而系东洋味既猪骨汤
汤味道尚可, 适中, 味精唔轳太多

虾籽份量足够, 味道虽唔及刘森记既浓, 但还可
面质亦算弹牙, 沥得干身
腰花其实系鸡肾, 似乎用左甜豉油同酒调味, 几好
白菜猪肉饺&鸡软骨饺
估计系即煎, 唔算太油腻

鸡软骨饺馅用上红萝卜同木耳, 食落清甜又不失爽脆
2011-04-24