2022-08-30
【Shiawase Yakitori 幸福鸟】全新太古分店🐥🐥佢地既装潢灵感系取自从日本明治时代开始既文化 (kvoto Second Look),无论线条、形状同埋触感都同京都接轨,希望为客人缔造出好似置身京既感觉😆 适合一家大细或者同朋友聚餐既地方😇烧鸡泡鱼干 🐡 💰$68呢个系作为前菜咁上碟 食落几有咬口 点埋沙律酱个味道都几好食😋刺身拼盘 💰$318拼盘分有三文鱼 带子 赤身,勘八同埋赤虾刺身们都系厚切 食落好有满足感极上牛舌💰 $88想讲呢个牛舌做得好出色!!! 佢个口感啱啱好😍😍腍身得黎又有小小嚼劲 超好食 巨推🫡🫡幸福鸟免治软骨鸡肉(选二)💰$68分别有酱烧 干烧两种口味酱烧系点蛋黄同酱油 鸡肉入面夹杂住软骨几有咬口 但干烧就味道浓啲 个人就钟意重口味啲😂😂😂牛肉寿喜烧锅 💰$188寿喜烧锅同样都做得几出色 汤底几浓 入面仲加咗洋葱再吊出啲味 牛肉会索咗啲汤汁 再点埋个蛋黄就perfect池😆😆幸福烧鸡 💰$188佢系热辣辣 冒着烟咁送到上枱 佢既份量都几大只下 烧到外脆里嫩 肉汁鲜嫩 配埋佢阵香味 真系色香味俱全 都几推介下😋😋汁烧原条九州枪鱿鱼 💰$158鱿鱼一食落系
全新太古分店🐥🐥
烧鸡泡鱼干 🐡 💰$68
呢个系作为前菜咁上碟 食落几有咬口
点埋沙律酱个味道都几好食😋
刺身拼盘 💰$318
拼盘分有三文鱼 带子 赤身,勘八同埋赤虾
刺身们都系厚切 食落好有满足感
极上牛舌💰 $88
幸福鸟免治软骨鸡肉(选二)💰$68
分别有酱烧 干烧两种口味
牛肉寿喜烧锅 💰$188
幸福烧鸡 💰$188
汁烧原条九州枪鱿鱼 💰$158
鱿鱼一食落系几香口既 但可惜耐咗小小会变韧
所以一定要衬热食🥹 调味系偏清淡既 轻轻烧一烧左表面 所以怕热气嘅朋友就唔使惊啦😆
冲绳菠萝💰$38
菠萝几juicy 劲甜 ~~
蒜香粟米 💰$58
佢个粟米都烧得几香几好食🌽