2021-08-14
今朝去荃湾做身体检查, 血压有少少超标, 应该系Uncle 食得太唔节制😢 开始要注意一下, 希望大家都继续饮和食德!朋友之前已经介绍呢间, 佢上网见到的, 无亲身试过; 就等我黎试食啦!由南丰行去联仁街, 未够12点, 惊未开门。好彩去到刚开始营业, 唔驶白行一转。由于时间尚早, 只得我一个客人, 又到随便拣位坐既游戏😁 呢间舖隔离都系车房; 但入到去就感觉到好舒服, 配合日本/台湾既流行曲, 跟外面形成强烈对比。店舖里面近啡枱的位置, 有几张高枱, 靠著墙镜的, 我就坐在其中一张。因为做检查前不可进食, 急不及待点了我的brunch!¤ 酸甜姬菇沙律: 开胃前菜, 酸酸带点辣, 不错; 但份量少左d😁¤ 牛肉寿喜烧: 材料丰富, 摆放亦好有层次 - 芋丝, 姬菇, 牛肉, 豆腐都系Uncle喜爱的, 大葱有点硬, 但整体味道很好¤ Flat white: 几日无饮啡, 来杯热小白即时止瘾, 奶够热👍回头指数非常高👏
回头指数非常高👏