2023-07-04
Elements新餐厅🥳系一间对海嘅韩式居酒屋! 环境以深木系为主调 走精致高贵路线💎除左有传统韩式锅饭🥘炸鸡🍗煎饼🧇仲有新派d嘅fusion dish同酒🥰🧉价钱中等偏高 而份量都成正比🐮韩牛饭 ($390)用石锅上🔥韩牛份量十足 食极都有🤤外皮煎得脆身 肉质好柔软 生熟程度岩岩好! 特别在底下嘅紫米饭口感烟韧 捞匀蛋黄同酱汁一齐食仲正🥰钟意食饭焦嘅可以摆一阵等等佢🥹🌟🧀布拉塔芝士 ($145)Omg好好食!! 惊艳左🤩大大球Burrata cheese🧀配上辣炒猪肉🐷青酱🌿~呢个combo竟然意想不到地夹😍芝士嘅creamy 加埋pesto猪肉一齐食 咸咸地刺激味蕾 好很正要抢食🌟🇯🇵🥩和牛肉眼 ($820)雪花纹好均匀🤩size仲大过我块面 先食到浓郁肉味 之后就系和牛嘅油香🧈🤤带少少口感 肉汁都好充足! 煎完扒 店员会用同一块镬炒埋皇帝菜 满满和牛精华🥰份量超大 建议share用🍶益力多米酒 ($150 / per bottle)酒鬼又饮酒噜😆同平时饮嘅米酒好似~甜甜地 酒浓度中等 加埋益力多嘅味道会似乳酸梳打 用大碗上几仪式感