2020-03-06 224 浏览
新城市广场最近开了很多新食肆😋 但因为疲情 再加上home office 所以一直都没有时间去试新餐厅😭😭😂.🐷Majang 特选黑毛猪颈肉 $148🐷护心肉 $145猪颈肉烧起来爽滑弹牙 食起来唔会太过油腻🤤 而护心肉是猪心脏旁边的肌肉 一只猪只有一份护心肉 所以特别矜贵✨食落口感带有嚼劲 爽口👍🏻.🦐精选杂锦海鲜 $98一份入面有齐蚬 大虾 带子 仲有鲍鱼仔🤩 海鲜都几新鲜(*'▽'*).🍳韩式煎鸡蛋卷 $78没想到今餐最有惊喜的竟然是这个煎蛋卷😍😍 芝士-鸡蛋-芝士丝-薯饼-芝士丝-鸡蛋-芝士🧀🧀 绝对是芝士控必点👍🏻❤️ 芝士鸡蛋卷中间夹著香口的薯饼 增加了口感😋极邪恶😈.🌶拌冷面 $88食左咁多热气野 食返个冻冰冰既冷面 一冷一热 感觉特别爽😌 可惜我觉得唔够辣🙈🙈.🍻Hite 啤酒 $48食烧肉饮啤酒是常识吧🤪.后记: 虽然食材系几新鲜 但系韩烧既炉都十分之重要❗️ 当我落第一块肉落烧烤炉时 比我见到烤炉上的涂层好似就甩 要掉漆咁(下图)🤮🤮 睇见都唔开胃...好惊唔知会唔会唔小心食左落肚🤦🏻‍♀️ 我真的很不解 为什么开业2个月的烧肉店会出现咁既情况🤷‍♀️ .但店内的员工服务好

🐷Majang 特选黑毛猪颈肉 $148
🐷护心肉 $145

🦐精选杂锦海鲜 $98

🍳韩式煎鸡蛋卷 $78

🌶拌冷面 $88

🍻Hite 啤酒 $48
食烧肉饮啤酒是常识吧🤪
后记:

但店内的员工服务好好 不断帮我地加水 refill 前菜👍🏻👍🏻 而且抽风系统做得唔错✅ 就算食完都唔会食到一身烧肉味😝
2020-03-01