2021-09-12 17 浏览
平时比较少见用潮州打冷做主题嘅酒吧 觉得几特别所以试试佢📍九品味呢个系店员推荐嘅其中一个招牌菜一次可以试到九款唔同嘅卤味话梅车厘茄:酸酸甜甜咁好开胃酸菜萝卜:萝卜咬落去好爽口 有少少似韩国菜会食炸鸡会送嘅萝卜泡菜咁清酒秋葵 清酒淡淡嘅酒香同秋葵都几夹芥末鸡脚筋:平时食鸡脚最钟意就系食𠮶条筋 因为有咬口 mix埋黄芥末 好惹味仲有三款好经典嘅卤味 有五香牛展 卤水猪舌同卤水鹅肾:卤水汁唔会太咸 好入味鲍鱼: 好鲜甜 而且好贴心咁已经切好咗蒜蓉墨鱼:墨鱼片超滑 仲有满满嘅蒜蓉白卤水一人餐一次可以试到呢到嘅两款招牌菜威士忌酒香鹅肝 同 花雕醉鸽📍花雕醉鸽花雕鸡听得多 花雕醉鸽啲鸽肉好嫩滑 唔会好鞋好韧而且啲花雕酒嘅味完全渗入咗啲肉入面 好香📍威士忌酒香鹅肝鹅肝本身比较肥腻 所以比较少唔系煎香嚟食 但好彩配埋威士忌去食就减低咗个肥腻感之余 威士忌独有嘅酒香味同鹅肝嘅油香好夹📍招牌白卤水海鲜拼盘啲海鲜全部都好新鲜 同埋只只都好大只Onside 仲比埋一个泰式嘅酸辣汁同wasabi 豉油迎合大家唔同嘅口味📍葱香鸡啲鸡肉超嫩滑 再淋埋啲用葱爆香左嘅豉油 味道啱啱好
平时比较少见用潮州打冷做主题嘅酒吧 觉得几特别所以试试佢

📍九品味