餐厅: 陶明居
资讯:

2021-12-07 156 浏览
家人是要见的,就算几忙都要得闲食下饭,倾下计。约佢地紧系要就佢地附近食啦,联和墟呢排真系多咗好多新餐厅,呢间边炉岩晒我地。又椰子鸡煲啦~到底我有几钟意❤️半只新鲜鸡,砌到好靓咁样上。椰子鸡煲我钟意食嘅原因系因为真系好香甜,而且食完啲鸡饮埋个汤就暖笠笠。以前打边炉成日都食鲩鱼片,已经好耐冇食过所以今次就叫,真系好爽好好食😋四宝丸有冇人发现我打边炉成日都食丸。(鲜虾,墨鱼,牛肉,猪肉),手打丸唔会好似平时啲丸咁实,咬口好。杂菜拼盘依家打边炉我真系好钟意食菜,弥补番平时食得少菜嘅日子,今日嘅我真系食咗几碗,呢个汤底加菜多多都食得晒。让油炸鬼依家打边炉成日都有呢个,我真系好钟意食油炸鬼,让咗墨鱼脆而有肉,香口得黎又唔会好油。竹蔗茅根打边炉最钟意就系饮竹蔗茅根,仲要次次一大支咁饮先好饮环境打卡几好,似新式边炉,再加上服务态度好,教我啲嘢几耐可以食。

四宝丸

杂菜拼盘

让油炸鬼

竹蔗茅根
打边炉最钟意就系饮竹蔗茅根,仲要次次一大支咁饮先好饮