2022-11-10
呢间主打素食嘅餐厅喺香港都有好多间分店,今日想食得健康啲,所以就入去试吓。💃🏼〈葡汁新炸鱼柳烩藜麦蒟蒻米〉🐟🍛蒟蒻米我都系第一次食,估唔到个口感几特别,食落都几似食紧米饭,而且都几饱肚,新炸鱼柳炸得好香口,十足十真嘅鱼柳一样,份量好多,几乎食唔晒添!〈芝趣焗猪扒意粉〉🧀🐷🥩🍝猪扒好大块,啖啖口感都好满足,意粉调味适中,食得健康又好味。〈Omni新蟹饼〉🦀唔讲都估唔到系素食,因为食到口感系一丝丝嘅蟹肉,炸得好脆口,仲有泰式甜辣酱沾!〈新餐肉趣趣条〉🥓将新午餐肉切成一条条好似薯条咁,食落都几得意,而酱汁仲可以拣烟熏蜜糖芥茉酱,或者茄汁,我就试咗前者,甜甜辣辣咁,几开胃。〈流心香芋西多士〉🥪呢款西多士系我最推介嘅一款食物,因为芋头蓉好多,而且唔会太甜,面包唔会炸得太干身,旁边仲有一杯芋头酱可以沾,食得好满足!〈香芋乌龙绵绵茶〉🥛虽然乌龙茶嘅味道唔算好浓,但系芋头香同埋奶盖嘅味道好夹,系一杯好好饮嘅饮品,超级推介!〈焙茶拿铁〉☕️估唔到焙茶嘅味道咁浓郁咁出,喺而家天气凉凉哋下,饮下暖嘢,个胃都舒服好多。
〈葡汁新炸鱼柳烩藜麦蒟蒻米〉🐟🍛
〈芝趣焗猪扒意粉〉🧀🐷🥩🍝