2015-03-04 3015 浏览
约左朋友一齐团拜, 去了葵芳饮茶, 呢度新开张, 布置都好华丽的, 人都好多, 我们5个人叫左一些点心, 炒左一个米粉.点心选择都几多的, 新年一定系冇特价架啦, 加上我们食晏时间嚟, 全间酒楼都系人, 好彩佢D枱都唔算好迫.虾米煎肠粉, 几GOOD㖞, 煎到金黄色咁. 虽然冇豉油但都好味, 叫仕应攞酱俾我地, 但食晒食碟都冇人攞嚟. 横财就手, 南乳炆猪手, 朋友话几淋入味, 我都食左一件小的, 都OK呀, 唔会好肥, 都几香南乳的味道, 有少少发菜. 姜汁糕, 呢个几软身, 有少少姜汁的味道, 几香㖞. 鳯爪, 菜苗饺都正常好味, 叉烧包都好软身好味.  仲有寿包, 朋友话莲蓉好香的, GOOD. 最后还加了一碟火鸭丝炆米粉, 这个都炆得几香呀, 湿湿地咁, 几OK, 又多料的, 唔会太浓味, 有火鸭丝, 雪菜.我们坐左好耐, 然后要交场先走.

我们坐左好耐, 然后要交场先走.
2015-02-28