餐厅: 牡丹軒中菜廳
资讯:

2024-01-30 863 浏览
门口大桃花打卡位最近牡丹轩换上贺年点心,带到过年气氛,亦比上次有更多新点心。虽然点心都系万变不离其宗,但好几款点心都加入新元素,有份新鲜感,睇得出厨师既心思。红菜头虾饺,对红菜头健康食物冇大兴趣,但虾饺有肉汁,一d 都唔干,亦都冇红菜头既青菜味。新年见到的确几开心。自家制萝卜糕本来有3件既,但一上枱太香,相机未黎得切先食。食到有萝卜丝,唔系全部粉。口感够实唔太硬亦唔会散🤤 大推 佢地有年糕萝卜糕买,可惜冇得试食锅贴同牛栢叶都好味,XO酱好香,唔会辣唯一美中不足系个菠萝包卖相可爱,有别于传统菠萝包,面头朱古力皮亦好香浓。但中间奶黄有d 干。朱古力配奶黄有种奇妙感觉,好似唔夹但又几好食。

门口大桃花打卡位
新点心

红菜头虾饺

新年见到的确几开心。

自家制萝卜糕
自家制萝卜糕
本来有3件既,但一上枱太香,相机未黎得切先食。
食到有萝卜丝,唔系全部粉。口感够实唔太硬亦唔会散🤤 大推

佢地有年糕萝卜糕买,可惜冇得试食
赛螃蟹锅贴

XO酱牛柏叶

锅贴同牛栢叶都好味,XO酱好香,唔会辣
唯一美中不足系个菠萝包

菠萝奶黄包