2020-10-19 189 浏览
近年来素食主义都有蔓延趋势, 善待动物减少食肉都开始形成风气, 更多嘅人选择素食不单只因为健康, 都可能系因为对不同生命有著嘅体会, 不少嘅公司都开始著手研究未来肉, 顾名思义就系创作者对未来嘅愿景, 但未来肉普及性不高, 暂时未有太多餐厅引入, 而且价格比较高昂, 所以未能吸引到普罗大众尝鲜但当我见到麦当劳嘅新餐肉套餐广告嘅时候, 就好跃跃欲试, 所以就立即落楼下买一个套餐连饮品返屋企叹可能太耐冇食过麦当劳早餐全餐嘅关系, 感觉所有食物都比较干身, 不论系面包, 炒蛋, 薯饼同块新餐肉都好干身不过, 面包如果搽上果占之后都还可以一食, 内层系湿润的, 但外层较厚而且好干身, 所以咬呢个包嘅牙力少一点都不行, 炒蛋份量大左, 感觉用左两只鸡蛋, 不过炒得比较干, 就算洒上胡椒粉同埋黑椒都痴唔到炒蛋本身, 不过蛋味是重的, 所以不过不失, 薯饼方面永远系麦当劳嘅保证, 不论份量味道配方都同细个食嘅一模一样, 脆口, 热辣辣, 有大量薯粒都令麦当劳嘅早餐有一定保证新餐肉方面, 佢话有15mm 厚切而且无油, 以我果块来讲, 厚度系令人满意嘅, 距离15mm 不远, 味道方面系比较干身嘅午餐

新餐肉方面, 佢话有15mm 厚切而且无油, 以我果块来讲, 厚度系令人满意嘅, 距离15mm 不远, 味道方面系比较干身嘅午餐肉味, 系好似真正嘅午餐肉, 但口感同埋切落去有点硬, 不过就新尝试来说都令人满意, 都希望将来有更多嘅未来肉可以响麦当劳有售, 推广比更多嘅人知道啦

2020-10-16
外卖自取