2024-07-20
今日系荃新天地食晚饭,拣咗一间素菜餐厅,有别于一般嘅素菜款食,餐厅用粉红色主题加了公仔及热气球,布置得好缤纷🌈同埋值得赞系服务真系好好,好细心同有礼貌🫶🏻🍽️晚餐Set前菜及汤品加$20猴头菇竹笙黄耳无花果百合炖汤:健脾益胃、滋补提神,素汤味道好清甜,好足料✨日本黑豆青瓜黑木耳 伴 琥珀腰果:味道酸酸甜甜好开胃,加上有腰果黑豆够健康!主菜和风照烧汁素鳗鱼薄饼:薄饼底够脆口,素鳗鱼口感唔错,味道亦唔似素食😍加上烧汁配紫菜丝、菇及芝士组合一流。黑松露美国芦笋南瓜紫薯鲜豆包焗千层阔面:面层劲多芝士🧀好浓郁,千层阔面口感好份量又多,加上好多蔬菜焗得好爽口!自选甜品榛子咖啡乳酪蛋糕(+$5)咖啡味道几香浓,乳酪蛋糕口感细滑。椰香班兰千层班㦸(+$28)店员话必点嘅甜品我就试吓啦😜本身我都几钟意食斑斓味嘅甜品,真真椰香斑斓味,班戟皮够香软滑口!饮品柚子青柠芦荟冰茶(冻)香芋黑糖珍珠(冻)(+$10)
🍽️晚餐Set
前菜及汤品加$20
主菜
自选甜品
榛子咖啡乳酪蛋糕(+$5)
咖啡味道几香浓,乳酪蛋糕口感细滑。
饮品
柚子青柠芦荟冰茶(冻)
香芋黑糖珍珠(冻)(+$10)