2022-12-15
周末行完婚展,附近行街。觅食时间发现呢间中菜馆,好似颇有特色,索性试下啦。店铺位置唔算偏僻,门口就有停车位。铺面两层,楼下好多卡座,未到饭钟,人唔算多。坐低店员就问饮咩茶,惯例香片。上到黎,仲搭埋保温蜡烛,贴心抵讃!食中菜,肯定唔少得汤啦。是日推介鲜人参炖鸡,真系好浓郁的参味,汤汁清澈,入口微苦,然后回甘,搭配埋腰果,薏米,瘦肉同鸡肉,真系原汁原味,推介!小炒王用料足,有银鱼仔,虾干,豆腐同鱿鱼,搭埋主角韭菜,爆香猪油炒𩠌,够晒镬气,香口但味道又唔会太咸。后厨功夫线上,普通菜式都唔会输。江湖炒饭真系几唔错,距地噶菜脯真系好好食,以至于我专登拣出黎。材料搭配都颇讲究,卖相一流。枸杞子,菜心,咸蛋黄,食落又唔会油腻,真系好考功夫。洛神花糕好似啫喱甘,酸酸甜甜,饭后食真系消滞恩物。
洛神花糕好似啫喱甘,酸酸甜甜,饭后食真系消滞恩物。