2022-10-21
今日同朋友去庆祝生日,知道台北栈由中环开咗尖沙咀分店,讨论咗好耐终于试到!唔系好熟海港城嘅人其实有啲难揾,佢喺最边边嘅位,如果喺苹果电梯上就会近啲,或者海港城zarat行到最尾喺千两转入去,希望大家易啲行到去。未黎之前已经做过资料搜集,见到入面环境好靓女孩子们摆得好啲应该都唔会揾到打卡位,坐卡位打到卡嘅机会好大,我哋五个女仔坐嘅位置就正正系打卡位,灯光影落去会唔会太黄。大家坐喺主席位都打到卡!我哋叫咗两个头盘,台湾肠系佢哋呢度嘅特色可以视乎个人口味钟意食边只多啲,咸蛋黄芋泥球系推介我哋都叫咗。主食我哋饭面都有叫你黎试,都系好推介原始版卤肉饭饱腹感十足嘅玉米蛋饼,建议一攞到嚟就快啲食上面啲芝士会容易冻,曼鱼都几大条会有啲溜~咸蛋黄芋泥建议多人食先叫一人一粒就足够麻辣牛肉面真系好麻辣,食到辣嘅朋友食完都要饮水,系编麻辣味加香,糖心蛋几点最好出色蒜香三色台式 🎈68咸蛋黄芋泥球🎈78原条鳗鱼起司玉米蛋饼🎈188麻辣牛肉面🎈138只软壳蟹好大只我哋五个女仔都好够食,麻婆豆腐反而唔系好辣,如果有多几多豆腐口感会仲好,份量都几够都建议趁热食。值得留意嘅系依度冇水供应,只可以加钱拣矿泉水或者起泡水任
大家坐喺主席位都打到卡!
主食我哋饭面都有叫你黎试,都系好推介原始版卤肉饭
咸蛋黄芋泥建议多人食先叫一人一粒就足够
蒜香三色台式 🎈68
咸蛋黄芋泥球🎈78
原条鳗鱼起司玉米蛋饼🎈188
麻辣牛肉面🎈138
值得留意嘅系依度冇水供应,只可以加钱拣矿泉水或者起泡水任饮,其实佢啲嘢饮都好吸引建议大家可以试吓我哋叫咗辣嘢所以最后都系拣咗水。
最后去到我哋最期待嘅甜品部份因为朋友生日所以我哋叫咗麻薯蛋挞,我哋一早订咗位佢有蛋挞同埋提拉米苏嘅甜品可以选择写朋友嘅名,蛋挞系招牌我哋当然拣咗佢!
抹茶奶奶麻薯 108
手工凤梨苏麻薯蛋挞🎈48
听讲抹茶麻薯系尖沙咀限定,冇犹豫就拣咗佢同中环店一样都系奶味比较重嘅麻薯虽然样子唔讨好但系味道非常好食
个蛋挞比我想像中大份,餐厅好细心为我哋帮朋友写咗生日快乐,蛋挞皮虽然口但系一啲都唔会觉得太多,识落暖暖地最底层有少许凤梨,个人钟意食多啲但系因为上面加咗麻薯同埋类似鸡蛋布甸,所以都好好食,如果唔多人建议大家叫一个分享一齐食都好够