2020-08-16 152 浏览
豆腐火腩饭,系男人既浪漫🌹!其实由来系一篇潮文,不过今日就唔系静系豆腐火腩饭,系想介绍麻婆豆腐火腩饭!前几日行过渣哥大茶记,心谂见门口长期咁多人排队而食第二间,不如我今次试一次!虽然人龙都几长,但因为舖头都较多位,所以其实等左大约5分钟就可以入去坐!餐厅装修好特别,好富有香港特色。而餐单更加「贴地」,同依家香港人生活真息息相关!茶餐厅真有好多款美食,见有点肚饿就叫返个碟头饭食下啦!味道方面,我会话中中挺挺😂,系一份正常茶餐厅既碟头饭!豆腐,猪肉碎同埋诱人既腩肉,啖啖肉👍🏻。味道方面,腩肉咸咸香香,配埋肉碎、辣椒🌶️、榨菜,食落有点香辣,味道算丰富👏🏻!另外抵赞既系份量都几大,饭都有一大碗,𩠌份量都好多,$56嚟讲真几抵!饮品我就换左杂果梳打,可能因为唔系用玉泉soda,同埋落左杂果,饮落较甜,相对唔酸,岩哂夏天饮返杯!另外,店员服务态度好有礼貌,一定会返转头再帮衬!

麻婆豆腐火腩饭
杂果梳打