2019-05-14
今晚同男朋友去咗朋友推介嘅《醉潮馆》食饭 好彩有订到枱 如果唔系都要等位🤦♂️ 望望个餐牌 除咗打冷野之外 仲有炖汤㖞💁♀️ 又有卜卜蚬 都几多元化💁♀️我哋为咗叫咩食 挣扎左好耐🤦♀️🤦♂️ 因为实在太多野都想食啦 最后叫咗五样嘢 食到劲饱💁♂️💁♀️椒盐鲜鱿 $78份量好多 炸起热辣辣 粉浆都几薄💁♂️💁♂️💁♂️ 鲜鱿仲𠝹埋花 卖相几靓仔💁♂️ 椒盐味道好够 但喼汁我觉得偏酸💁♀️ 唔点喼汁仲好味💁♀️火焰醉花螺 $108汤底原来系麻辣口味 够哂麻超过瘾!🙆♀️🙆♀️ 花螺得几粒系带叶既💁♂️ 但肉质都爽嫩 size都几大粒 中意麻辣既一定要叫呢个💁♀️红烧BB鸽 $48价钱咁平一定要试下 几乎每枱都叫一只 几受欢迎咁💁♀️ BB鸽系连埋鸟笼上 几有新意💁♀️ 肉质滑得黎有啲juicy 一定要衬热食 好快冻💁♀️花胶螺头炖鸡 $68钟意饮汤嘅我自然唔会放过呢个咁滋补美颜嘅靓汤啦💁♀️💁♀️ 份量够哂两个人饮💁♂️ 螺头炖到劲稔 花胶就偏爽身💁♀️ 汤既味道香浓清甜💁♀️铁板黑椒猪仔脾$98两个人真系食唔哂 啖啖肉最岩送啤酒🍻 猪仔脾似系炸完再用铁板上💁♀️ 几香口 仲有啲肉汁
椒盐鲜鱿
红烧BB鸽 $48
花胶螺头炖鸡
花胶螺头炖鸡 $68
铁板黑椒猪仔脾
两个人真系食唔哂 啖啖肉最岩送啤酒🍻 猪仔脾似系炸完再用铁板上💁♀️ 几香口 仲有啲肉汁 如果再落少少孜然粉会更惹味🙆♀️