2024-04-22
金沙鲜鱿 $168炸粉加入左咸蛋黄,炸到金黄色嘅鲜鱿,表皮香脆,一咬开就满口咸香碧绿川椒鸡 $188用左鸡脾肉,肉质好嫩滑,每块鸡肉都沾满左川椒汁,唔辣但都超惹味朝阳虾蟹枣 $238波波系虾枣,入面包住虾胶,卷系蟹枣,入面包住蟹肉,炸得香脆,配潮洲甜酱食咸菜猪肚汤 $138猪肚洗得好干净,胡椒味好重,醒脾开胃,仲有蜡烛热住个汤,细心👍🏻狮头鹅件 $298食潮洲菜卤水鹅基本上系必食,狮头鹅肉质比一般鹅肉松软,鹅味都浓郁啲,呢度嘅狮头鹅件都够入味,底层嘅豆腐吸左啲鹅汁都别有一番风味浓汤蚝仔肉碎泡饭 $168食完炸野同浓味野,再食呢个泡饭,觉得好清同好鲜,可以解一解腻桂花糕 $58玫瑰花造型精致度系满分,口感软儒,唔会太甜🍹见到大大个bar枱就知道呢度系有bartender,有cocktails,嗌左两杯mocktailsFresh Pineapple Punch $70落足菠萝汁,够哂甜,仲有粒粒菠萝肉Virgin Mojito $70薄荷味清新解渴🌟餐厅嘅二人午市套餐同象拔蚌都好吸引
碧绿川椒鸡 $188
朝阳虾蟹枣 $238
咸菜猪肚汤 $138
狮头鹅件 $298
浓汤蚝仔肉碎泡饭 $168
桂花糕 $58
玫瑰花造型精致度系满分,口感软儒,唔会太甜
🍹见到大大个bar枱就知道呢度系有 bartender,有cocktails,嗌左两杯mocktails
Fresh Pineapple Punch $70
落足菠萝汁,够哂甜,仲有粒粒菠萝肉
Virgin Mojito $70
薄荷味清新解渴