2023-09-16 18 浏览
日式料理一向系我俩公婆至爱,最近疫情舒缓左,我要摆脱煮妇口煮夜煮的生活,一于岀街岀番够本先得!😆😆😆好啦,来到呢间cwb人气食肆,一坐低立即请店员推介几款,再叫了条时令靓鱼剌身😋手拌寿司定食👉🏻定食有一个刺身饭同埋一个乌冬,配以面豉汤、沙律、前菜,百几蚊来讲价钱算吸引。渍鱼刺身够咸香,香浓嘅酱油味嫩嫩的鱼肉👍和牛卡尔帕乔👉🏻味道酸酸地好开胃下嘅和牛沙律🥗肉肉呈半熟状态,味道香甜仲可以食到软绵绵口感。汁煮油甘鱼鲛👉🏻鱼油特丰富的油甘鱼鲛一向系我嘅最爱,汁煮还是第一次吃!鱼肉白呼呼的,柔嫩的触感配上咸酱油又有另一番风味!日本秋葵虾👉🏻颇为花心思的一道菜色,将秋葵当中酿了虾肉,再炸成金香脆皮,有新意又好味!日本鸡蛋猪肉卷👉🏻呢款炸蛋好值得一试!外层脆卜卜猪肉够香口,中间鸡蛋keep到少少糖心口感,开边串起卖相够打卡able🩷池鱼刺身👉🏻劲钟意食原条池鱼刺身,真系好鲜甜🩷第一次配姜蓉同埋葱一齐食,又几好食㖞😋呢间摆盘都几靓👍

• 日本鸡蛋猪肉卷