2022-11-26 37 浏览
🍴籽泰 @ 荔枝角🍴 以前系呢度附近做野,今日返黎探D旧同事,又咁岩想食泰国野,就入黎试下先。 ------------------------------ 🔴 脆炸泰国猪皮 + 自家制酸辣蕾茄酱 第一次知猪皮原来可以咁样食,炸到脆卜卜咁再捞埋个酱,个酱佢地地自己调制架!酸酸甜甜,仲好足料咁睇到几旧蕃茄系入面,好好味,两个加埋用黎送酒一流🥳🥳 🟢 青木瓜咸蛋碎沙律 好少见青木瓜沙律同咸蛋呢个组合,第一次见觉得好特别。咁岩我又钟意咸蛋🤤两者加埋原来都几夹,仲有多重口感!沙律既酸再加咸蛋既咸香味,好开胃。 🟡 猪肉碎生菜包 虽然好多餐厅都有,而且肉碎先系主角,但我好CARE D生菜系大大块无黄叶无烂叶,呢度合格✔大大羹肉碎连埋生菜,包住黎食都几香辣&惹味,唔错😊 🟠青咖哩羊腩 羊腩炆到好入味,而且无羊膻味, 好食,青咖喱食落比较甜,椰奶味都几浓,几岩送饭。 🔵咖喱鸡槌黄金面 呢个系泰北著名招牌面,用咖哩再配上特制香料而成。汤底够味,仲俾左大大只鸡槌,份量够,口感唔错,如果可以有辣味既就仲好。 🟣籽泰船面 平时系出面食船面觉得比较淡味同份量又比较少唔系好够饱。呢碗面一睇就知好
🍴籽泰 @ 荔枝角🍴

🔴 脆炸泰国猪皮 + 自家制酸辣蕾茄酱

🟢 青木瓜咸蛋碎沙律

🟡 猪肉碎生菜包

🟠青咖哩羊腩

🔵咖喱鸡槌黄金面

🟣籽泰船面
平时系出面食船面觉得比较淡味同份量又比较少唔系好够饱。呢碗面一睇就知好浓味啦!汤底够浓又甜甜地,份量仲要好多,面既质地亦够弹口。

🟤芒果糯米饭
芒果够晒甜,摆盘好有心机,睇唔睇到系一个心型黎架呢?
P.S: 可以多D椰奶既话会更好!
员工服务态度唔错,开头好细心咁唔洗讲就俾左啲水我地洗野。
而且见我地一抬头周围望就问我哋需要啲咩,抵赞!