2023-06-08 75 浏览
今日去咗籽泰食午餐,食咗佢哋嘅咖喱魚柳飯同凍檸茶。整體黎講,味道真係唔錯,讓我好有飽足感。咖喱魚柳飯嘅份量非常豐富,一碗飯加一碟擺滿咖喱汁煮熟嘅嫩魚柳,魚柳質感鮮嫩,咖喱汁唔會太辣,配合白飯幾好食,不過唔夠香濃,同埋我覺得啲魚柳太鯰,希望佢哋可以改善下。另外,凍檸茶好解渴,酸酸甜甜,糖漿自己落唔會太甜。個杯啲冰都夠多,嚟緊夏天就啱哂。整體黎講,籽泰嘅食物ok好味,服務亦都唔錯。不過,價錢$65免加一都唔貴。如果你鍾意泰國菜,可以試下黎呢度食下啦。

休閒假期去咗荔枝角周圍行,行完AEON攰攰地想搵間餐廳食個晚飯,找到這間泰國餐廳,選擇都幾多,餐廳的設計走清新泰國風,環境簡約舒適,食物質素都幾高!我精選了以下幾款都覺得唔錯😎1. 🦐生蝦剌身 ($90)生蝦好新鮮,肉質彈牙,每一隻生蝦上面都有一塊蒜片,配上泰式酸辣汁,惹味提鮮!😎2. 🥗青木瓜鹹蛋碎沙律 ($78)沙律的配料有泰國青木瓜絲、紅蘿蔔絲、鹹蛋碎、花生碎、乾蔥、辣椒粒等等,再配上酸梅汁,和平時的泰式沙律不同,幾特別,味道酸酸辣辣,非常開胃,而且辣度都幾強勁!3. 🐷豬肉碎生菜包🥬 ($88)豬肉碎份量好多,材料包括乾蔥片、辣椒粉、米碎、青蔥、紅蔥頭等等,再加配上青檸汁&泰國魚露一齊炒,豬肉碎份量好多,足夠三至四個人分,入口微辣惹味,生菜新鮮翠綠,夾埋一齊食口感好豐富又清新!😋4. 🐮泰北咖喱牛腩黃金麵🍜 ($88)呢款係泰北著名的招牌黃金麵,以咖喱配上各種不同的香料熬製而成的湯底,非常香濃,粗身蛋麵配搭軟腍的牛腩、炸豬皮及酸菜,正!😎5. 🍹泰國奶茶沙冰 (HK$38)茶味香濃,甜度剛剛好,又好大杯!😜6. 🍸青檸梳打 ($32)入落酸酸甜甜,飲完透心涼又解辣!😌P.S.

1. 🦐生蝦剌身 ($90)

2. 🥗青木瓜鹹蛋碎沙律 ($78)

3. 🐷豬肉碎生菜包🥬 ($88)

4. 🐮泰北咖喱牛腩黃金麵🍜 ($88)

5. 🍹泰國奶茶沙冰 (HK$38)

茶味香濃,甜度剛剛好,又好大杯!😜

6. 🍸青檸梳打 ($32)

入落酸酸甜甜,飲完透心涼又解辣!😌

P.S. 另外,餐廳店員也會提供4款調味料和辣醬,每一款都是廚師自家調配,一定要下~😋
2023-03-10
等候时间
5 分钟 (堂食)
  • 生蝦剌身
  • 泰北咖喱黃金麵
  • 豬肉生菜包
2023-04-08 57 浏览
味道:⭐️⭐️⭐️❶甜酸辣沙甸魚配即炸蝦片 $72平時都幾鍾意食罐頭沙甸魚🐟今之呢個沙甸魚肉質結實有口感😬可以連魚骨吞 完全不啃喉⭐️再連埋蝦片一齊食 食落好香口✊🏻❷籽泰船麵(牛)$82湯底既味道好濃郁👍🏻入面有清甜既牛肉、牛腩、牛丸🐮同脆卜卜嘅豬皮非常豐富❤️而且麵既份量麵好多🥰❸泰國奶茶沙冰 $38每次食泰國菜都一定會嗌返一杯泰式奶茶見呢間餐廳喺有奶茶沙冰就決定一試沙冰睇落橙紅色 味道方面就比平時飲到既泰式奶茶較為淡🇹🇭建議大家唔好嗌少甜🤌🏻

味道:⭐️⭐️⭐️

❶甜酸辣沙甸魚配即炸蝦片 $72
平時都幾鍾意食罐頭沙甸魚🐟
今之呢個沙甸魚肉質結實有口感😬
可以連魚骨吞 完全不啃喉⭐️
再連埋蝦片一齊食 食落好香口✊🏻

❷籽泰船麵(牛)$82
湯底既味道好濃郁👍🏻
入面有清甜既牛肉、牛腩、牛丸🐮
同脆卜卜嘅豬皮非常豐富❤️
而且麵既份量麵好多🥰

❸泰國奶茶沙冰 $38
每次食泰國菜都一定會嗌返一杯泰式奶茶
見呢間餐廳喺有奶茶沙冰就決定一試
沙冰睇落橙紅色 味道方面就比平時飲到既泰式奶茶較為淡🇹🇭
建議大家唔好嗌少甜🤌🏻

2023-03-31 50 浏览
位於ᴀᴇᴏɴ超市中, 環境開揚舒適, 裝修以木系設計, 簡約明亮, 牆上掛上泰國插畫, 枱與枱之間空間感十足, 主打泰國地道美食✨我們點了生蝦剌身不是每間泰國餐廳都有這道泰式名菜, 我自己特別喜歡食, 生蝦有六隻新鮮彈牙、口感晶瑩爽口, 伴隨的特式泰式酸辣汁, 將其鮮甜增加層次, 必食推介👍🏻籽泰船麵(牛)配料豐富, 有牛肉、牛腩、牛丸、芽菜、炸豬皮及通菜, 建議先喝一啖湯頭, 濃厚湯底帶點鮮甜, 非常有泰式傳統風味菠蘿蝦肉臘腸粒炒飯份量比較多, 滿滿的肉鬆及腰果非常香脆, 配料有原隻大蝦、洋蔥粒、芥蘭粒、蛋、青瓜, 特別再炒加上了臘腸粒, 味道更加有層次, 很乾身粒粒分明, 酸酸甜甜很開胃飲品🍹青檸梳打大大杯, 酸甜可口、清爽透心親民又夠地道、ᴄᴘ值高, 上菜有效率, 整體不錯👍🏻現在晚市堂食有八折優惠✨

我們點了

籽泰船麵(牛)

菠蘿蝦肉臘腸粒炒飯

飲品🍹
青檸梳打
大大杯, 酸甜可口、清爽透心

• 生蝦剌身
  • 船麵
很久沒有到荔枝角這個百貨公司逛逛,琳琅滿目應有盡有,最喜歡這裡有幾間餐廳,行得累可以先休息和吃點東西再逛過~ 久未吃過泰國菜,就選來這間來吃點東西補充體力青木瓜鹹蛋碎沙律 $78平常吃泰國菜中最常見的都是青木瓜沙律,店家攪攪新意思,加入鹹蛋碎增加風味,未食已經覺得配搭新鮮有趣!除了固有的泰式青木瓜、花生碎、乾蔥、辣椒粒這些食材外,店家選取了酸梅醬汁代替青檸辣醬汁,拌入魚露令酸甜的味道變得不一樣~ 同樣的酸辣開胃,口感豐富,但味道卻是有改變啊!辣得過癮,份量又多,不過相對的鹹蛋味道不太突出,有點美中不足甜酸辣沙甸魚配即炸蝦片 $72初嚐這道菜也是初次嘗試這個配搭,蝦片是下單即炸,上檯時還是燙的店員還會叮囑要小心食用,蝦片大大塊,香酥脆口沒半點油膩感!而沙甸魚拌入其他食材跟醬料,入口又甜又酸又有辣,魚肉結實沒腥味帶魚油香,還散發濃郁的香茅、蒜頭及洋蔥香氣~ 配蝦片一同食用非常有驚喜,酥香味美又惹味,口感豐富有層次,絕對大堆!籽泰船麵(牛) $82店家分別提供牛肉跟豬肉兩款選擇,自己很喜歡吃船麵配牛肉就選了前者~ 份量多多,湯底呈深褐色,濃郁帶牛骨香;金邊粉掛湯力高,如果湯頭味道有更多變化可
青木瓜鹹蛋碎沙律 $78
甜酸辣沙甸魚配即炸蝦片 $72
籽泰船麵(牛) $82
店家分別提供牛肉跟豬肉兩款選擇,自己很喜歡吃船麵配牛肉就選了前者~ 份量多多,湯底呈深褐色,濃郁帶牛骨香;金邊粉掛湯力高,如果湯頭味道有更多變化可以加添店家自家調製的四款香辣醬料,拼湊出個人獨特口味!搭配的餸菜分別有牛肉片、牛腩跟牛丸,全都是牛味十足,肉片腩肉都是軟腍又入味,牛丸爽脆彈牙,幾款的品質都很高!吃船麵少不了香酥的炸豬皮,脆口又大塊,還有金不換、芽菜和大量通菜,帶出香氣之餘又可以令整碗麵食的味道變得平衡,可說是抵食之選!
泰國奶茶沙冰 $38
平常大多說喝泰式奶茶,但變成沙冰的版本還是第一次見~ 這杯茶味依然濃郁順滑,甜度有因應香港人口味而調低糖的比重,加上製成沙冰後味道仍能保持,不怕冰塊溶掉會變淡,解辣一流!
店家的位置可說是有點隱蔽,從地鐵站走來要經過一兩個屋苑才會到達的地方,不過餐廳環境非常舒適,環境夠大,座位之間夠寬闊,適合一大群親友到來進食;以木系設計作主題,無論座位、擺設等都帶有泰色風情,加上場內一直播放泰文歌曲,有如置身泰國一樣~ 店員親自有禮,又會推薦美食,加上每款份量不少,性價比高,下次到來這商場購物時就不用擔心沒美食了!
2023-03-02
2023-03-26 47 浏览
📍籽泰四小龍附近既食店,係AEON入面,地點有啲癮蔽。如果唔係相信會吸引到更多食客。✨生蝦刺身泰國菜必點。生蝦非常爽口鮮甜,連同蒜片同辣椒一齊食,加埋酸甜醬汁,好好味。✨豬肉碎肉生菜包肉碎好香口,而且肉碎炒得酸酸辣辣,好惹味。✨甜酸辣沙甸魚配即炸蝦片脆口泰國蝦片配上酸辣沙甸魚,呢個組合又幾好味。✨泰北咖哩牛腩黃金麵黃金麵好有蛋香,咖哩湯底微辣牛味濃。牛腩煮得夠腍夠入味。麵底用上金邊粉,牛丸好好味好彈牙。仲有炸豬皮。幾乎飲哂啲湯。唔
📍籽泰

✨生蝦刺身

✨豬肉碎肉生菜包
肉碎好香口,而且肉碎炒得酸酸辣辣,好惹味。

✨甜酸辣沙甸魚配即炸蝦片
脆口泰國蝦片配上酸辣沙甸魚,呢個組合又幾好味。

✨泰北咖哩牛腩黃金麵
黃金麵好有蛋香,咖哩湯底微辣牛味濃。牛腩煮得夠腍夠入味。

2023-03-19
荔枝角呢間泰式餐廳,低調得嚟,出品有質素💗無論係前菜定主食,🥰都好有驚喜。🥗青木瓜鹹蛋碎沙律聽起身好得意,第一次試青木瓜配鹹蛋碎,原隻蒸熟嘅鹹蛋,有齊蛋白+蛋黃,調味用上天然鹹味,配上少少沙律汁好正。🦐生蝦剌身口感清爽,蝦夠新鮮,結實彈牙,🌶配上自家製風味辣汁幾過癮。🐮泰北咖喱牛腩黃金麵咖喱控必點!好香椰香,麵條有韌度,湯底濃厚。🍋青檸梳打天然嘅青檸果酸有助開胃,梳打氣泡豐盈。#荔枝角

🥗青木瓜鹹蛋碎沙律

🦐生蝦剌身
口感清爽,蝦夠新鮮,結實彈牙,🌶配上自家製風味辣汁幾過癮。

🐮泰北咖喱牛腩黃金麵
咖喱控必點!好香椰香,麵條有韌度,湯底濃厚。

🍋青檸梳打
天然嘅青檸果酸有助開胃,梳打氣泡豐盈。

#荔枝角
2023-03-19 43 浏览
今日同朋友係長沙灣荔枝角呢邊,搵餐廳食野,近近地就係Aeon入面,試食呢間籽泰,一睇就知係泰國野,望落餐牌選擇同價錢都唔錯,而坐低佢果張墊枱嘅係兩set到會套餐,性價比望落應該唔錯。而今日我自己食嘅係以下呢一個餐,整體中規中距,並沒有什麼特別或者唔好,而我自己覺得令我有feel嘅係炸豬皮啊!呢個surprise到我,其他就普普🙃至野飲,跟餐免費送嘅龍眼冰,ok~~價錢都還好,不過提提大家另收加一服務費哦~
價錢都還好,不過提提大家另收加一服務費哦~

呢間新開的泰國餐廳裝修好簡單清新,而菜單都好吸引我,所以決定試下!現在新開業期間晚市堂食八折,好抵食!🔸生蝦刺身 $90個生蝦好新鮮,肉質彈牙,每一隻生蝦上面有一舊蒜頭,配上專有的泰式酸辣汁,非常之夾!🔸豬肉碎生菜包 $88豬肉碎入面有辣椒,有少少辣辣地,而且少少酸酸地好有泰式風味,生菜都好新鮮,可以夾到6-7舊!上面仲有兩條炸豬皮,好香口!🔸籽泰船麵(牛)$82好傳統好濃郁泰式湯底,金邊粉麵底吸晒湯底味道,絕對夠味。入面有牛肉,牛腩,牛丸,炸豬皮及通菜,我特別推薦牛腩,大舊又好淋,入口即溶👍🏻其次牛丸,好爽口!🔸泰國奶茶沙冰 $38呢杯無泰國傳統奶茶咁甜,好岩香港人口味!佢係沙冰咁,好冰涼的感覺!另外店內環境寬敞,座位好多梳化位,又唔迫,舒服好坐!
現在新開業期間晚市堂食八折,好抵食!

🔸生蝦刺身 $90

🔸豬肉碎生菜包 $88

🔸籽泰船麵(牛)$82

🔸泰國奶茶沙冰 $38
呢杯無泰國傳統奶茶咁甜,好岩香港人口味!
佢係沙冰咁,好冰涼的感覺!

另外店內環境寬敞,座位好多梳化位,又唔迫,舒服好坐!
用餐时段
2023-03-14 18 浏览
成日淨係識去荔枝角工廠嗰邊食野,估唔到住宅區嗰邊都有間幾好食嘅泰國菜*生蝦剌身 $90每隻都厚肉黏口,配埋師傅自家製海鮮醬,辣勁十足*豬肉碎生菜包 (配辣椒花及豬皮) $98豬肉夠新鮮,再用簡單調味已經帶出肉嘅鮮甜味,已經份量好多到食呢份都飽咗一半*籽泰船麵 (豬) $82湯底清澈順喉,麵量更加係非一般咁多😂  不過質地偏淋*泰國奶茶沙冰 $38味道唔會太甜,而奶味比茶味出少少📍籽泰荔枝角深盛路8號碧海藍天AEON超級巿場地下地下L005號舖

*生蝦剌身 $90
每隻都厚肉黏口,配埋師傅自家製海鮮醬,辣勁十足

*豬肉碎生菜包 (配辣椒花及豬皮) $98

*籽泰船麵 (豬) $82
湯底清澈順喉,麵量更加係非一般咁多😂  不過質地偏淋

*泰國奶茶沙冰 $38
味道唔會太甜,而奶味比茶味出少少

📍籽泰
2023-03-13 22 浏览
早排去AEON Shopping,行到攰攰地就想搵地方坐底食下野,而朋友仔好鐘意食泰國菜,所以就揀左籽泰試試啦餐廳好闊落,空間感大;座位坐得舒適環境木系為主,門外位置更擺放盆栽植物♡ 青木瓜鹹蛋碎沙律 $78青木瓜新鮮爽脆醃得入味,酸酸辣辣好開胃♡ 豬肉碎生菜包 $88豬肉碎份量好多,入口微辣惹味生菜新鮮翠綠,入口颯颯聲包住肉碎同炸豬皮口感豐富又好Fresh♡ 籽泰船麵(豬)$78船麵可以揀牛/豬湯底濃郁帶點甜,金邊粉掛湯有豬肉片、豬肉丸、炸豬皮同通菜豬肉丸彈牙;豬肉片軟腍最鐘意炸豬皮香脆唔油膩♡ 青檸梳打 $32酸爽,可以減輕下辣度油膩感
餐廳好闊落,空間感大;座位坐得舒適
環境木系為主,門外位置更擺放盆栽植物

♡ 青木瓜鹹蛋碎沙律 $78
青木瓜新鮮爽脆
醃得入味,酸酸辣辣好開胃

♡ 豬肉碎生菜包 $88
豬肉碎份量好多,入口微辣惹味
生菜新鮮翠綠,入口颯颯聲
包住肉碎同炸豬皮口感豐富又好Fresh

♡ 籽泰船麵(豬)$78
船麵可以揀牛/豬
湯底濃郁帶點甜,金邊粉掛湯
有豬肉片、豬肉丸、炸豬皮同通菜
豬肉丸彈牙;豬肉片軟腍
最鐘意炸豬皮香脆唔油膩

♡ 青檸梳打 $32
酸爽,可以減輕下辣度油膩感
2023-03-03 29 浏览
本身諗住求其食個晚飯 但試完呢間泰菜有啲驚喜🤩🤩🤩✨甜酸辣沙甸魚配即炸蝦片 $72蝦片炸到脆卜卜 😆😆 配埋沙甸魚甜甜酸酸好夾好惹味 口感有層次👍✨生蝦刺身 $90有八隻 有蒜頭 點埋個泰式辣醬酸酸辣辣超惹味👍✨籽泰船麵 (牛)$82有肥牛、牛丸同牛腩 好多餸😋😋 麵都有好多夠索汁 😋 船麵湯底夠濃 👍✨青檸梳打 $32酸酸地好清爽 夠解膩 推薦👍總括黎講味道都好好 份量好大份 好足料好夠食😋 可以黎try try
本身諗住求其食個晚飯 但試完呢間泰菜有啲驚喜🤩🤩🤩

✨甜酸辣沙甸魚配即炸蝦片 $72

✨生蝦刺身 $90
有八隻 有蒜頭 點埋個泰式辣醬酸酸辣辣超惹味👍

✨籽泰船麵 (牛)$82

✨青檸梳打 $32
酸酸地好清爽 夠解膩 推薦👍

嗰日去日式超市買嘢,估唔裡面除咗有日式餐廳之外,原來有呢間泰國餐廳。餐廳走木系風格,店內環境好大,好多木枱,但枱與枱之間好闊落。背景輕輕播着泰國歌。我坐喺角落時,有一刻以為自己去咗泰國😍生蝦剌身 (HK$90).生虎蝦大隻,富彈性和鮮脆口感,味道甘甜,點些海鮮醬令蝦味更鮮甜.海鮮醬係師傅自家製,調味得宜,獨特的辣酸甜鹹,好食到不停咁用筷子點食個醬😋👍🏻青木瓜鹹蛋碎沙律 (HK$78).青木瓜配鹹蛋碎和配酸梅汁,不是平時食的青檸辣醬汁,好特別呀!.不過呢,估唔到份量原來極多呀,感覺食極都有😮籽泰船麵 (牛) (HK$82).湯底濃郁,金邊粉好掛湯,入晒味.大量通菜和炸豬皮.牛肉片軟腍,牛腩厚切又好腍,牛丸彈牙📌 提提你:店員會提供4款辣醬料,每一款都係廚師自家調製,除咗辣粉之外,值得一試。泰國奶茶沙冰 (HK$38).第一次見有沙冰版,好大杯呀!.茶味香濃,味道不會因為溶冰而變淡喔

生蝦剌身 (HK$90)

生蝦剌身

青木瓜鹹蛋碎沙律 (HK$78)
.不過呢,估唔到份量原來極多呀,感覺食極都有😮

青木瓜鹹蛋碎沙律

籽泰船麵 (牛) (HK$82)
.湯底濃郁,金邊粉好掛湯,入晒味
.大量通菜和炸豬皮
.牛肉片軟腍,牛腩厚切又好腍,牛丸彈牙

4款辣醬料

泰國奶茶沙冰 (HK$38)
.第一次見有沙冰版,好大杯呀!
.茶味香濃,味道不會因為溶冰而變淡喔

泰國奶茶沙冰
2023-02-24
用餐时段
青木瓜鹹蛋碎沙律
4款辣醬料
泰國奶茶沙冰
2023-02-24 33 浏览
籽泰 @basil.thaihk📍荔枝角深盛路8號碧海藍天AEON超級巿場地下地下L005號朋友係荔枝角呢頭返工~約左我係荔枝角AEON入面泰國菜《籽泰》環境裝修舒服~座位闊落😄食物味道唔錯👍🏻價錢相宜。生蝦刺身生蝦大大隻~入口爽口跟埋蒜片同自家辣椒醬汁🌶️好味🤤。 ⻘木瓜鹹蛋碎沙律泰式青木瓜、鹹蛋碎、花生碎、乾蔥、辣椒粒、材料豐富配埋酸梅汁~酸甜開胃♥️。豬肉碎肉生菜包每次食泰菜必點既菜式~食落酸辣又惹味~配上生菜🥬食~感覺好清新。甜酸辣沙甸魚配即炸蝦片好特別~😆之前未試過呢款菜式酸辣沙甸魚用上香茅等香料食落微酸又點辣香~好開胃~配上炸蝦片~食唔停口啊♥️~。泰北咖哩牛腩黃金麵用上蛋黃麵配上牛腩、炸魚皮、酸菜咖哩湯底帶點微辣~配上彈牙又帶點蛋香~蛋黃麵~非常夾牛腩炆得好入味~。籽泰船麵 可簡牛/豬我簡左牛~有牛肉、牛腩、牛丸、炸豬皮船麵湯底香濃,配上金不換、通菜、芽菜口感好有層次~店員介紹食船麵配上佢地自家製醬汁更惹味~試左佢地辣椒醋、辣椒油好正~ 飲品。泰國奶茶沙冰 ~ 有別於一般泰茶唔會太甜。青檸沙冰 ~ 青檸味好夠
籽泰 @basil.thaihk

朋友係荔枝角呢頭返工~
約左我係荔枝角AEON入面泰國菜《籽泰》
環境裝修舒服~座位闊落😄
食物味道唔錯👍🏻價錢相宜

。生蝦刺身
生蝦大大隻~入口爽口
跟埋蒜片同自家辣椒醬汁🌶️好味🤤

。 ⻘木瓜鹹蛋碎沙律
泰式青木瓜、鹹蛋碎、花生碎、
乾蔥、辣椒粒、材料豐富

配埋酸梅汁~酸甜開胃♥️

。豬肉碎肉生菜包

每次食泰菜必點既菜式~
食落酸辣又惹味~
配上生菜🥬食~感覺好清新

。甜酸辣沙甸魚配即炸蝦片

好特別~😆之前未試過呢款菜式
酸辣沙甸魚用上香茅等香料
食落微酸又點辣香~好開胃~
配上炸蝦片~食唔停口啊♥️~

。泰北咖哩牛腩黃金麵

用上蛋黃麵配上牛腩、炸魚皮、酸菜
咖哩湯底帶點微辣~
配上彈牙又帶點蛋香~蛋黃麵~非常夾
牛腩炆得好入味~

。籽泰船麵 可簡牛/豬

我簡左牛~有牛肉、牛腩、牛丸、炸豬皮
船麵湯底香濃,配上金不換、通菜、芽菜
口感好有層次~

店員介紹食船麵配上佢地自家製醬汁更惹味
~試左佢地辣椒醋、辣椒油好正~

飲品

。泰國奶茶沙冰 ~ 有別於一般泰茶唔會太甜
。青檸沙冰 ~ 青檸味好夠
2023-02-21 42 浏览
小編行完隔離嘅超市,攰攰地,見有間餐廳裝修都幾「泰」嘅,加上有船麵食,即刻入咗去😆餐廳嘢食份量大,仲好足料。鍾意食辣嘅朋友仔可以加啲自家製嘅辣椒油/辣椒醬/辣椒醋/辣椒粉🌶🌶∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴❥ 甜酸辣沙甸魚配即炸蝦片 $72沙甸魚結實,可以連骨吞,同酸甜又辣嘅醬汁加埋一齊食,一啲都唔腥即炸蝦片已經調左味,但唔會過鹹,口感脆卜卜😋❥ 生蝦刺身 $90新鮮生蝦,味道鮮甜,口感爽彈👍🏻❥ 籽泰船麵 (牛) $82金邊粉|牛肉|牛腩|牛丸|炸豬皮|通菜十分足料,牛肉嫩口唔嚡;牛腩好腍好入味;牛丸彈牙、牛味濃,仲聽到脆嘅炸豬皮「卜卜聲」咁吸緊啲湯😆❥ 泰國奶茶沙冰 $38味道香濃,唔會好甜,解辣之選😌∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴

❥ 甜酸辣沙甸魚配即炸蝦片 $72
即炸蝦片已經調左味,但唔會過鹹,口感脆卜卜😋

❥ 生蝦刺身 $90
新鮮生蝦,味道鮮甜,口感爽彈👍🏻

❥ 籽泰船麵 (牛) $82
金邊粉|牛肉|牛腩|牛丸|炸豬皮|通菜

❥ 泰國奶茶沙冰 $38
味道香濃,唔會好甜,解辣之選😌