2019-02-14 60 浏览
六时前人不多,一家四口不用等就有位了,可惜是无BB坐椅,小朋友要脆著吃饭。叫了椰菜苗(走辣),十分滋味,材料新鲜,不太油。青咖哩鸡,十分香椰汁味,不太辣,小朋友也能吃得下口,现在香港不易找到好味的青咖哩,多数都是稀稀的,水水的又唔够香,呢度既青咖哩应该落左唔少椰浆,好香好浓,配左薄饼食真系一流,薄饼用高身胶杯上枱,卖相十分不错。叫了椰青饭,一开头睇到价钱要百几蚊觉得都几贵,但上枱就觉得值!份量十足,好多椰浆在饭上边,海鲜都好足料,味道好好!另外叫左个椰青冰,又系大大杯,够两个人饮,都几抵饮!冰到牙都麻麻地...好味呀!成间铺唔算大,走我时七点几坐满晒人,门口仲有好多人等位,味道卖相都好,难怪咁多人排队!
椰菜苗(走辣),十分滋味,材料新鲜,不太油。

青咖哩鸡
题外话/补充资料: 唔知系咪样样都有好多椰浆,好快就食饱左,最后包左一大盒饭同咖哩回家,第二日翻热仲觉得好好味!赞!
2019-01-20
青咖哩鸡
  • 椰青焗饭,小食拼盆