2024-01-17
*/小朋友一向系鸡蛋仔控🤭佢可以自己一个人食晒成底鸡蛋仔😂见到佢食得咁开心,我都好想揾啲特别嘅鸡蛋仔俾佢食😋😋😋今次我哋去咗旺角揾好嘢食😎就系朗豪坊既Bite by Bite😎原来喺旺角第二间分店嚟😌以新派港式甜品小食为主打,每样食物保留左香港特色之余,仲加咗新款口味😋😋餐厅环境:餐厅系喺朗豪坊food court入面,好容易就揾到😌一入到餐厅,环境十分光猛,俾人感觉好舒服,而且用咗简单嘅设计,以白色为主,座位都好舒服👍🏻👍🏻👍🏻食物方面:我哋叫咗一杯草莓鲜奶,两份鸡蛋仔,开心果红莓提拉米苏同埋新煎酿三宝😙😙草莓鲜奶🍓同一般嘅鲜奶唔同,除咗有好浓嘅士多啤梨味,仲有好多士多啤梨果肉,再加埋少少焦糖脆脆,劲好饮😍😍😍小朋友饮到停唔到😂😂莓莓汁万岁鸡蛋仔🍓唔好以为系一般嘅鸡蛋仔,我哋加咗草莓酱、Oreo同埋芒果,仲有士多啤梨一齐食😍😍😍简直系人间极品😙😙😙一次过满足咗又食甜品又有水果嘅愿望🤭🤭🤭芒芒西米露鸡蛋仔🥭完全冇谂过西米露可以加系鸡蛋仔入面😂😂食落去味道出奇地夹,我哋仲加咗蜜糖脆脆、海盐焦糖同埋蓝莓一齐食😍😍😍有多重口感,正到好想试埋其他口味嘅鸡蛋仔🤭🤭🤭开心果红莓提拉米苏罐罐呢个一定
餐厅环境:
食物方面:
草莓鲜奶🍓
莓莓汁万岁鸡蛋仔🍓
芒芒西米露鸡蛋仔🥭
开心果红莓提拉米苏罐罐
呢个一定要试👍🏻👍🏻👍🏻我劲钟意开心果味,呢个甜品劲多开心果碎,夹埋提拉米苏一齐食,简直每一啖都系最高享受🥹🥹🥹🥹又吾会太甜🤭我谂我可以一次过食5个😂😂😂
新煎酿三宝🍆
食完甜品食返啲小食,煎酿三宝就食得多,呢度嘅煎酿三宝特别之处在于佢个腐乳酱,原来点落一齐食都几特别,而且啲煎酿三宝好足料,啖啖肉😋😋😋
下次要带埋爸爸再去先,佢都好中意食鸡蛋仔🤭🤭你哋都快啲去试下喇😙😙
旺角朗豪坊店【小点角落Bite by Bite】
地址:旺角亚皆老街8号朗豪坊4楼8号舖
营业时间:星期一至日11:30-22:30
@bitebybite.hk
#小点角落 #BitebyBite #朗豪坊 #扫街 #香港街头小食 #相机食先 #香港美食 #打卡好去处 #旺角 #旺角美食 #港式小食 #港式甜品 #街头小食 #全日自由选餐单 #鸡蛋仔