2021-04-20 121 浏览
话说好耐都无同老公饮过茶了,于是乎去左筲箕湾叹下茶,呢一间比较新派嘅点心餐厅,格局系做得新式少少,想吸纳一啲年轻嘅客人,不过眼见餐厅大部分都仍然是比较年长嘅客人,可能价格都平民,而且倾计会比较舒服,相比起无酒楼咁嘈吵。-笼太子虾饺皇话明虾饺皇当然要大粒,的确几胀卜卜,虾饺皮都薄,重点系入面嘅馅料都好足料,大约有2-3只虾份量,而且食落都好爽口弹牙。-不是炸两见到个名咁有趣,当然要试吓啦,讲明不是炸两,落到枱时都仲以为系炸两,点知咬落先发现,真系不是炸两,肠粉皮薄,内层脆卜卜的,口感好得意,最内里有虾肉馅及西芹,层次好丰富,味道都唔错。-煎虾胶酿茄子茄子好腍而且好入味,酿咗虾胶系茄子上,卖相都几好,但虾胶有少少偏咸,但整体系好味的。-蒜香虾春卷春卷外皮香脆,是刚刚炸起的,每一啖都咬到入面虾的馅料,味道就正正常常,无特别惊喜。-腊味饭腊味可能比较贵价,只有2小条腊肠及腊肉,腊肠味道唔错,但腊肉就偏咸咗少少,而且挂住腊肉嘅绳都无剪走,仲系腊肉上,然后食食下饭中间有2条绳系饭入面,可以切走条绳会比较好,其实味道系可以,只系因为条绳感觉唔良好而扣分。-总结,店员嘅服务就一般,食物质素都几好,而且
笼太子虾饺皇

不是炸两

煎虾胶酿茄子

蒜香虾春卷

腊味饭

总结,店员嘅服务就一般,食物质素都几好,而且价钱都合理,环境都可以。
午餐