2022-07-18
家人生日想食素,咁就揾间特色新派素菜俾屋企人试下啦😋🍇鹅肝冻配苏玳冰雪葡萄 $188鹅肝冻口感食落似慕思,配埋清甜既青葡萄,好睇又好食😋 仲会配埋4块多士,不过鹅肝冻份量都多,所以食到最后要直接𢳂黎食🤪 口感唔油腻,所以就咁食都无问题😙🦆香煎鹅肝配黑醋无花果 $168外表真系好似真鹅肝😍 食落外脆内软,无真鹅肝咁油腻,配埋黑醋汁同无花果,酸酸甜甜几开胃🥳🥙奥利维尔沙律配红鱼子 $138沙律上面既红鱼子有惊喜😆 食落真系好似鱼子咁,一咬就系口入面爆汁⚡️ 沙律无咩特别,就系一个素食沙律🤣🐮威灵顿牛柳 $488最期待既主菜出场喇🐄 因为屋企人戒左牛好耐,所以佢地都想试下素牛肉🤣 睇返menu,系用beyond meat黎整既,食落第一啖有惊喜🤩 酥皮好脆,配埋酱汁,真系似食紧肉既感觉🥩 不过建议都系多啲人先嗌黎食,可能因为旧「肉」用豆造都好索油,食食下就觉得好漏🫠🥘普罗旺斯炖菜 $368呢款真系睇得出系心机菜🥹 将茄瓜、黄色翠肉瓜、蕃茄同青瓜切到薄片,再配上香草酱汁,感觉好fresh🍃我都想研究下点样切蕃茄薄片可以唔烂😛 觉得好考功夫🔪💡book枱后会请客人用餐前3日preorder,方便预
🍇鹅肝冻配苏玳冰雪葡萄 $188
🦆香煎鹅肝配黑醋无花果 $168
🥙奥利维尔沙律配红鱼子 $138
🐮威灵顿牛柳 $488
🥘普罗旺斯炖菜 $368
我都想研究下点样切蕃茄薄片可以唔烂😛 觉得好考功夫🔪
💡book枱后会请客人用餐前3日preorder,方便预备食材,所以要提前谂定食咩喇👅