2021-04-28 318 浏览
每逢初一十五都紧系素食日啦🌱两年前食过素年,佢仲系新开嘅一间位于深水埗嘅小店,两年后嘅今日已经有两间分店,今次就去荃湾嘅分店试下佢,留意番三间分店都有唔同嘅餐牌🌱-风格简约舒服,同样都系日系,够晒光猛,位置喺三陂坊大排档嘅中间,简直就系漆黑中嘅萤火虫🐞🌟言归正传讲返嘢食先,今次叫咗四样嘢食,-🍔不可能汉堡包 $𝟭𝟮𝟴 Impossible Meat 一啲都唔陌生㗎啦,食过几次不可能汉堡肉完全不会腻口,最钟意切开佢好似五成熟咁嘅样👊-🍝葡式紫薯芋头片意粉 $88 第一次食,葡汁强烈,配料有蟹爪菇、紫椰菜、甘荀丝、紫洋葱丝,再加上炸芋头片及炸紫薯片,系必须加埋两块脆片一齐食,如果就禁食意粉会比较单调,意粉亦煮得恰到好处,软硬兼施,但败北系芋头片唔脆。-🍝泰式香辣不可能肉碎意粉 $88 其实我本身都几怕食炒意粉,因为我怕太油腻,但以碟炒到几干身非常香口👍🏻但味道相对淡口少少,可能因为其他都属于重口味。-冬阴意大利饭 $88 既然上次食左冬阴公阔条面,今次见到有risotto,就试试佢🤤配料一啲都唔孤寒,食落超浓冬阴公味,而且够晒辣食落去会一啖接一啖,够晒泰式风情🇹🇭对我唔太食辣嘅人来讲,都岩

不可能汉堡包

🍔不可能汉堡包 $𝟭𝟮𝟴
葡式紫薯芋头片意粉

🍝葡式紫薯芋头片意粉 $88
泰式香辣不可能肉碎意粉

🍝泰式香辣不可能肉碎意粉 $88
冬阴意大利饭

冬阴意大利饭 $88
既然上次食左冬阴公阔条面,今次见到有risotto,就试试佢🤤配料一啲都唔孤寒,食落超浓冬阴公味,而且够晒辣食落去会一啖接一啖,够晒泰式风情🇹🇭对我唔太食辣嘅人来讲,都岩岩好。
整体来讲新派素食真系唔错,对素食人来讲又想叹吓日式风情,就不妨尼试试🌟
2021-04-26
不可能汉堡包